Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ВМРО организира протест пред турското посолство в София. Причината е изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, че Анкара се е намесила за промените в Закона за вероизповеданията.

Българските власти отрекоха твърденията. МВнР извика посланика на Турция у нас за обяснение, а премиерът Бойко Борисов проведе разговор с вицепрезидента Фуат Октай по темата. Тя обаче не доведе до извинение. 

Депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди заяви, че ще поискат изслушване на външния министър в Народното събрание, на което Екатерина Захариева да обясни подробно какво точно е имал предвид турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Сиди отбеляза, че не сме получили извинение от турските власти дори и след 5-часова среща на българския премиер Бойко Борисов с турския вицепрезидент Фуат Октай.

"Протестът е пред посолството, защото тук са представителите на тази държава, които обидиха България и обявиха, че са се намесвали във вътрешните работи на нашата страна. Тук са хората, които трябва да поднесат своите извинения и да опровергаят това, което използваха за своята предизборна кампания – една лъжа според нас", заяви Сиди.

"Ако не се получи това извинение, сме готови и на други действия, с които да покажем, че не приемаме такива думи", отбеляза Мануела Маринова от младежката организация на ВМРО.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.