"Левски" и "Ботев" (Пловдив) направиха 1:1 в последния мач от старта на първата шестица на Първа лига след подновяването на шампионата. Давиде Мариани изведе "сините" напред в 35-ата минута от дузпа, а 47-ата Кристиан Димитров изравни с удар от воле от дъгата на наказателното поле.

Почти цяло второ полувреме "канарчетата" играха с човек по-малко заради червен картон. 11-метровият удар пък бе грешно отсъден.

Така "Левски" остава на осем точки от "Лудогорец" и на пет от втория ЦСКА-София. "Ботев" е четвърти - на 9 т. от "сините".

Дебют като титуляр за домакините тази вечер на "Герена" направи привлеченият по-рано през годината Еркебулан Сейдахмет, наричан в родината си Казахстанския Меси. И той можеше да вкара още в началото на срещата. Тийнейджърът се представи добре.

"Левски" продължи да упражнява натиск, но "Ботев" едва не поведе чрез Кардосо в 21-ата минута. В 35-ата минута съдията Никола Попов сбърка, като отсъди наказателен удар, но топката срещна рамото, а не ръката на Филипов при отиграване на Паулиньо.

На почивката Валери Божинов бе заменен заради контузия. А "Ботев" изравни чрез защитника Димитров, спряган за ЦСКА-София и "Левски" от лятото.

Това стана в 47-ата минута, а около 120 секунди по-късно юношата на "сините" Лъчезар Балтанов получи заслужен втори жълт картон и бе изгонен.

Това предопредели поведението на гостите до края. "Левски" трайно се настани в половината на своя съперник. Най-добрата възможност изтърва Паулиньо в 71-ата - бразилецът не уцели опразнената врата след намеса на стража Кайзер.

Тимът на Георги Дерменджиев създаде още няколко пъти напрежение пред вратата на "Ботев", но гостите удържаха и заслужено си тръгнаха с точка. Ще се коментира поведението на Мариани, който бурно изрази недоволството си от смяна към края.

В неделя "Левски" гостува на винаги негостоприемния за отбора терен на "Черно море" във Варна.

В мач от втората осмица "Славия" и "Септември" направиха безлично 0:0.