ГЕРБ и БСП работят тотално против правата и свободите, дори в нарушение на Конституцията. Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по време възпоменателен митинг в памет на жертвите на т. нар. ,,възродителен процес" от 1973 година в село Корница, община Гоце Делчев.

Карадайъ обвини ГЕРБ и БСП в двоен стандарт, двойнственост.

"И ГЕРБ, и БСП действат в обратната посока на своите декларации и на решенията на своите политически семейства в Европа. В Европа на конгресите си гласуват и приемат решения в защита на демокрацията, на европейските ценности. Приемат решения да работят против популизмите и национализмите. Но в България с националистите влизат в съглашателство, дори ги включват във властта. Има някаква форма на двоен стандарт, на двоен аршин, форма на двойнственост в поведението на тези хора. И ГЕРБ и БСП залитат в полето на национализма, което е много опасно", твърди лидерът на ДПС.

"От трибуната на НС зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, което за нас означава, че ГЕРБ го казва, че такива събития не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Те с цялата си наглост ще дойдат и ще искат вашия глас в Корница, в Гоцеделчевския регион, за да може да се възползват от нашия глас и да работят против нас", продължи Карадайъ..

Според лидера на ДПС, докато другите партии се опитват да покрият скандалите, които създават самите те, докато нямат идеята за развитието на страната, единствено ДПС мислело за решаването на проблемите на хората.

Приоритетите на партиите били чиста вода, чиста храна, чист въздух и зелена енергия, високи технологии и включване на свободните и активни граждани в процеса на вземане на решения и в контрола на тяхната реализация, съобщи на избирателите си в Корница той.

А на евроизборите трябвало да успеят демокрацията и ценностите.

Възпоменание имаше и в Брезница.

 

20190331 105656