Задачата на партиите вдясно е да рушат съюза на ГЕРБ и СДС, "за да върнат ДПС и БСП на власт".

Това заяви премиерът Бойко Борисов при представянето на евролистата на управляващата партия и СДС в неделя в НДК. 

Той обяви, че за опонентите им вляво няма да говори, защото не са му интересни (въпреки че след това не пропусна да обсъди известните досега предложения на БСП за ЕП - бел. ред.).

"По ме е яд за вдясно, те се борят за един-двама депуттите и цялата им кампания ще е против нас. Те не се бият с БСП, една дума не казват там. Тяхната задача е да рушат нашия съюз, за да върнат ДПС и БСП на власт", каза Борисов.

Не пропусна да спомене и апартаментите, които "за хората от БСП на ниски цени не били никакъв проблем".

"Удариха ни лошо, заслужено си понесохме шамара. Искам оттук да излезем обединени, с ясното съзнание, че сме длъжни да не допуснем тези ретроградни сили да победят", каза още Борисов.

Като се позова на реплика на Александър Йорданов, че имало символика в това, че Корнелия Нинова обичала да се показва на кон. "Да не допуснем да ни яхнат", каза Йорданов, който е шести в листата на ГЕРБ и СДС в изборите.

Относно опонентите на ГЕРБ за европейските избори, той каза: „Аз им виждам водачите, с изключение на Станишев, те по никоя друга тема нямат компетентност. Те няма да ви търсят да говорите по темите и ще ви връщат по теми, които нямат нищо общо с Европа. Познавам им лидерите. Те са популисти“, допълни той.
 
"Между другото на Томислав Дончев речта ме впечатли. Не съм свикнал да говори партийно, вметна многозначително Борисов. Той подчерта:  С всичките си грешки все още сме първа политическа сила. Искам хората да видят, че дори когато грешим, си понасяме наказанията и си взимаме забележка и повече не го допускаме. Който не работи, не греши. "Който няма грехове, нека хвърли първия камък", Господ го е казал", заяви още Борисов.

Както и :"Никога на съм казвал на Мария - Габриел и на Ева - Майдел. Казвам им Неделчева и Паунова, макар че за българите е нормално като се омъжи жената, да вземе името на съпруга си. Но да напомня една поговорка - "Откъдето е жената, оттам е родата". 

"Не искам да казвам, че сме идеални, но по-добри все още няма", завърши със самореклама той.