Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Левски" има треньор и това е Георги Дерменджиев, плановете за когото са да остане дълго на "Герена". Не е имало идея за смяна с националния селекционер Петър Хубчев, нито пък преговори.

Това заяви на пресконференция изпълнителният директор на "сините" Павел Колев, който по изключение застана до Дерменджиев на традиционния му петъчен брифинг. Колев започна с това, че не е длъжен да дава обяснения, но в случая му се налага да го направи, тъй като подобни слухове не се отразяват добре на клуб и неговите привърженици.

В сряда - в деня на мача Косово - България (1:1), столичен всекидневник информира, че Хубчев заменя Дерменджиев в "Левски", а начело на националите застава Красимир Балъков. Колев още тогава опроверга тиражираното, както и шефове на БФС, а вчера реакция имаше и от страна на Борислав Михайлов.

Левски си има треньор и неговата смяна не е обсъждана. Работата ни с Георги Дерменджиев е дългосрочна, както и стратегията ни, рече Колев. - Това, което беше тиражирано в медиите, не беше професионално и етично. Сигурен съм, че не им е било леко и на хората от националния отбор. Работил съм там и то с Петър Хубчев. В нито един момент не сме водили преговори с друг треньор."

"По адрес на "Левски" всеки ден се появяват някакви небивалици, продължи Колев. - Няма директива кой да бъде пускан в игра и кой не. Част от тези информации се пускат от хора, които се считат за левскари, за съжаление. Някои от тях дори са работили тук. Това е жалко. Има хора с голямо его, които не могат да преглътнат това някой друг да работи в "Левски". Със сигурност има хора, на които няма да им хареса "Левски" да е силен, но това не е нещо, което може да ни разклати. Зад клуба стои сериозна компания, положението все още е тежко, но нещата се стабилизират с всеки изминал ден и това вероятно е развалило съня на много хора."

"Не знам защо точно Петър Хубчев бе намесен. Може би защото е начело на националния отбор. В момента той получава крайни оценки и се съмнявам да споделя тази философия, която му вменяват”, добави Колев и изрази недажда, че запалянковците ще застанат зад отбора и ще пълнят стадиона.

В неделя "Левски" приема "Ботев" (Пловдив) от 20:30 часа в първия кръг от втората фаза на шампионата.

Георги Дерменджиев каза, че работи професионално и с голямо желание в "Левски", но не може да промени всичко само за няколко месеца начело на отбора.

“Левски" в момента е силен. Играчите са спокойни и смятам, че в неделя ще излязат, мислейки изцяло за предстоящия мач. Отборът направи две учебни игри по време на паузата и съм доволен от тренировките. "Ботев" е тим, който се опитва да играе футбол и очаквам добър мач. Има момчета от школата, на които може да им се обърне внимание и на този етап показват добри качества. Аз искам да работя тук в колектив, но за два-три месеца не могат да се случат нещата", обясни бившият наставник на "Лудогорец".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.