Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турският президент Реджеп Ердоган е приел в резиденцията си делегация на ДПС, водена от председателя Лютви Местан, съобщават местни медии, цитирани от БТА. Срещата се е състояла в двореца Чанкая в столицата Анкара.

Според журналистите на нея са присъствали освен лидерът на Движението и зам.предсдедателят Рушен Риза, както и кандидатите за депутати Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмед.

Няма никакво официално съобщение за предмета на водените разговори, а срещата е била закрита за медии, се казва още в съобщението.

На сайта на ДПС също няма информация за визитата, установи Клуб Z.

Това е първата среща на новоизбрания турски президент с лидера на ДПС, пишат местни медии. До неотдавна Ердоган общуваше главно с отцепилите се от тази формация Касим Дал и Корман Исмаилов, основателите на Народна партия "Свобода и достойнство" (НПСД), които често гостуваха в Анкара.

На предишните парламентарни избори Ердоган, тогава в качеството си на премиер на Турция, бе дал нареждане на всички структури на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) по места да агитират за кандидатите на НПСД, припомня "Дневник". Емисарите на ПСР много активно лобираха и сред българските изселници, и сред техните организации в Турция в подкрепа на НПСД.

Неофициално се твърди, че по линия на правителството е била осигурена финансова подкрепа за формацията на Касим Дал и Корман Исмаилов специално за изборите, се посочва в цитираните медийни съобщения. Тази позиция на Анкара бе предизвикала силно недоволство сред близките до ДПС изселнически организации в Турция. Планът на Анкара цели да разцепи турците в България, дори писаха тогава изселнически медии.

Сегашната среща се тълкува категорично като стопляне на отношенията с ДПС. "ДПС и Анкара затоплиха отношенията", коментира по повод срещата активист на изселническа организация в Истанбул, цитиран от "Дневник".

В Турция ще бъдат разкрити около 100 избирателни секции, значително повече в сравнение с предишните избори.

Ключови думи

Коментари

Деян

Страшно ми харесва заглавието! Истинско бижу.

ТОВА МОЖЕ САМО ДА НИ ПРИТЕСНЯВА, ТАКОВА ЗАТОПЛЯНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА Е В УЩЪРБ НА БЪЛГАРИЯ

дони

Направо ще се счупи в кръста този палячо!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.