Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Нямаше как да обясня както на обществото, но преди всичко на структурите на ГЕРБ и на колегите, ако не бях взел такова решение. Това щеше да означава, че аз съм се вкопчил в позицията шеф на парламентарна група и за мен това е фиксация или някакво его. В политиката няма его."

С този комементар все още председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов направи днес може би последното си изявление пред представителите на медиите, отразяващи дейността на Народното събрание. Днес Цветанов депозира оставката си като депутат, а с това и за постовете, които заема в законодателния орган и на изпроводяк "събра" Председателския съвет.

Цветанов влезе в НС малко след старта на заседанието и бе посрещнат с прегръдки и приятелски разговори пред стаята на ГЕРБ от няколко народни представители от партията.

После се похвали, че колегите му му подарили маратонки - за да продължи да бяга в дългия политически маратон.

"Казаха, че в момента в свободата, която имам, е много по-добре да бягам в този политически маратон", погледна ведро на ситуацията си заместникът на Бойко Борисов в партията.

Малко след това влезе в стаята на шефката на парламента Цвета Караянчева, заедно с бъдещия председател на парламентарната група Даниела Дариткова, председателите на ДПС и на "Воля" Мустафа Карадайъ и Веселин Марешки и др.

"Д-р Дариткова усети атмосферата както на емоцията, която има в кабинета на председателя на българския парламент, но видя, че когато се стараем всеки един да направи своето изложение в духа на конструктивния подход, нещата могат да бъдат, както ги видяхте в пленарна зала", обясни в последствие Цветанов.

И допълни, че щял да поддържа тесни връзки с Дариткова. Разликата щяла да е само в това, че няма да участва в заседанията на НС.

"Връзката остава толкова силна, колкото е била досега. Единственото във времето, когато има пленарни заседания и трябва да бъда тук, сега ще бъда в някоя поредна община, където ще правя поредната среща с нашите структури и ще можем да се подготвим максимално организационно добре за предстоящите избори", посочи той.

Цветанов дори успя да се изкаже от парламентарната трибуна - в защита на предложенията си за изменения в Закона за вероизповеданията, предизвикал обществено и политическо недоволство заради опита на ГЕРБ и ДПС да амнистира над 8 милиона лева задължения на Главно мюфтийство. Днес депутатите гледаха поправка на поправката, с която амнистията се превърна в 10-годишна отсрочка.

Самата Дариткова днес бе лаконична: щяла да направи всичко възможно да търси и намира диалог и консенсус.

В типичния си стил се изказа лидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов;

"Бих пожелал всичко най-добро на г-жа Дариткова, цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов. Ще я подкрепяме, когато има за какво. Естествено, че аз имам притеснения, че ще има определени проблеми с работата оттук нататък в парламента между различните парламентарни групи. Пожелавам успех на г-жа Дариткова", посочи Симеонов.

И допълни, че не очаква сътресения по отношение на парламентарната дисциплина, но все пак щяло да има преходен период.

Лаконични бяха Карадайъ и Марешки. И двамата посочиха, че ще подкрепят оставката на Цветанов, на Дариткова пожелаха успех.

Ключови думи

Коментари

Васил ...'s picture
Васил ...
vatan06

Дали?

Надявам се, след изявлението вчера на Цв.Цв. много симпатизанти да се опомнят.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.