Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев повтаря в словата си 80% от руските опорки, а прокуратурата атакува политици, които засягат руските интереси. Това заяви бившият премиер Иван Костов по време на конференцията "Членството в НАТО - ключ към Европейския съюз". Като пример за атакувани от прокуратурата политици той даде повдигнатите обвинения срещу бившите министри Даниел Митов и Николай Ненчев. В същото време според него, прокуратурата оневинява всички близки до Кремъл олигарси у нас.

Тревожно е усещането, че българската несигурност днес е по-голяма отколкото преди 15 години, когато ни приемаха за член на НАТО, каза Костов. Според него  причините за настоящата несигурност на България са свързани и с българските политици, но и с проблемите вътре в НАТО.

Костов заяви, че през последните години Москва е в конфликт с всяка от страните на НАТО, като формира вътрешни опозиции в тях, които провеждат хибридна война, целяща объркване на хората и внушаване на несигурност и недоверие към НАТО. Той разкритикува Алианса, че е нямал бърза реакция в тази посока. Според него защитата от руската заплаха е била непрофесионална и закъсняла.

"България е сред силно засегнатите от тази  хибридна война. Руските цели се постигат посредством пропаганда и дезинформация, налагайки удобни за Кремъл тези, които пробиват най-напред в групата на популистите. Отделно зависими медии разпространяват фалшива информация и повтарят руски клишета", заяви Костов.

Той обърна внимание и на факта, че в последния Доклад за националната сигурност, Русия изобщо не се споменава като заплаха, а руската агресия уязвява политиците и институциите у нас.

Костов добави, че Русия чрез свои политически и институционални лобита нанася тежки поражения на българската енергетика. Той посочи корупционните проекти АЕЦ "Белене" и "Южен поток". По порочни схеми, след фалита на КТБ собственост на руснаци станаха "БТК -  Виваком" и "Булгартабак”. В същото време пък наши политици сервилничат пред Кремъл с неадекватни реакции, след отравянето на Сергей Скрипал. Това ни поведение показва, че не сме съвсем лоялни членове на НАТО.

Според Костов за да се преодолеят тези проблеми от нас трябва да се изисква да спазваме стриктно договореностите с Алианса, като в същото време се блокират всички руски проекти, атакува се прането на пари и се спре руското проникване на територията ни.

"Стига сме се измъквали с дипломация от руската агресия срещу нас", призова Костов.

Коментари

Хм

"Иван Сотиров: БСП в комбинация с Иван Костов целят унищожаването на СДС" още през 2012г.

Хм

Костов и ДАНС: „Иван Костов и Румен Петков защитават шефа на ДАНС“ - https://www.24chasa.bg/Article/784372 Костов и Кунева: „Ако желае да получи нашата подкрепа, Росен Плевнелиев трябва да вземе плътни позиции и да защитава принципите на Меглена Кунева по отношение на националната и енергийната сигурност на страната, обясни Костов.“ - https://news.bg/politics/kostov-s-dve-usloviya-za-da-podkrepi-plevneliev.html Костов и енергийните проекти: „Хората на Иван Костов смятат, че изграждането на АЕЦ "Белене" трябва да започне, когато се намери инвеститор, готов да вложи средства и да излезе на конкурентния пазар на електроенергия в България и Европа като поеме своя риск. Вариант за развитие на родната ядрена енергетика от партията виждат и в строителството на 7 и 8 блок на АЕЦ "Козлодуй", което щяло да струва по-евтино, а произвежданият ток ще бъде два пъти по-евтин.“ - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/04/22/708604_ot_dsb_iskat_moratorium_vurhu

Хм

Башка Корнелия Техноимпексова, "Бъдеще за България, Нефтохим, амнистията на Станишев, ОФ-то на Станишев... Кой е Санкин и има ли той почва у нас???

Хм

"Скачени съдове или братя по оръжие са Румен Петков и Соломон Паси? Двама български политици, които уж са от различен политически спектър, се оказаха скачени съдове в поредната кремълска хибридка, която се разиграва подло на българска територия. Ни в клин ни в ръкав видният евроатлантик Соломон Паси преди 10 дни направи едно доста скандално изказване. То не е резултат от конкретна ситуация или геополитически нагласи, а цели просто да създаде конкретни настроения. Паси поиска на територията на България да бъде разположено ядрено оръжие на НАТО, без дори да се мотивира защо. Думите му можеха да минат незабелязано, но целта беше да се провокира реакция. И тя съвсем не закъсня. Партията на Румен Петков АБВ обяви, че стартира своя инициатива - Национално движение за мир. Погледната отвсякъде идеята е откровена хибридна и пропагандна операция, защото България не се готви да напада никоя страна, нито пък да води война. България е просто член на най-мощния отбранителен съюз. Нападението не е в центъра на политиките на НАТО – напротив, съюзът се е посветил да защитава демокрацията, суверенитета и териториалната цялост на своите членове. Никъде в доктрината на НАТО няма заложена агресия и или нападение на трети страни, които не са членки на Алианса. ..." https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/skacheni-sadove-ili-bratya-po-orazhie-sa-rumen-petkov-i-solomon-pasi

Добре бе!

Какво остана от СДС след като ДСБ напусна?
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ПРОСТО ФАКТИ:

От началото на годината преките чуждестранни инвестиции намаляват с цели 427,5 млн. евро, показват данни на БНБ за платежния баланс… За два месеца и половина - милиард лева по-малко.. Но някой хора са доволни, че българските консерви и вина достигат руския пазар само в лавиците на МЕТРО РУСИЯ и БИЛА РУСИЯ.. В същото време - стокооборота на Германия и Русия е рекорден В ДВЕТЕ ПОСОКИ за 2018-та год. Преките немски инвестици в руската икономика за 2016 и 2017 - по данните на Дойчебундесбанк СЪЩО СА РЕКОРДНИ.. А нашето правителство се гордее, че 1 300 000 от народа му са с доходи под ГРАНИЦАТА НА БЕДНОСТТА и ги дарява с 40 лв. за Великден..
 's picture

godo1952

Калин

Веднага се питам кой продаде "Нефтохим" на руснаците ? Кой се обкръжи с два партизански отряда съветници, повечето работили в системите на ДС ? Кой изпращаше за посланици бивши членове на ДС ? Кой изпрати агент "Сашо" от ДС за посланик в Москва. Много въпроси могат да се зададат на г-н Костов, макар, че с много от нещата за които говори съм съгласен.
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

А тоя съсел костов кога ще го

А тоя съсел костов кога ще го вкарат в затвора ?? Унищожи и продаде на безценица заводи и всичко друго каквото можа !!
 's picture

:)

Бурната реакция на дежурните

Бурната реакция на дежурните форумни тъпанари показва колко е прав Костов. Още ли ви страхува бе, мискини!
 's picture

smarf

Може само да му дишате праха

Троловете започнаха да пикаят газ. Не ни трябва никакъв поток. А Иван Костов и насън не могат да го стигнат политическите тъпанари ,които в момента са на сцената. Къде е Костов, къде е Борисов и Нинова и къде помиярите, които джавкат срещу него.. А за това, колко е прав доказателство са копейкаджийте които вият във форума.

ОТНОВО БЕЗПОГРЕШЕН

Иван Костов е вече в историята на България,той е държавникът възстановил държавата след 4-5 фалита откомунистите,благодарение на него сега членуваме в най-силните съюзи в света НАТО и ЕС,а форумния вой на троловете с измислени опорки е доказателство за хибридната война която се води срещу България
 's picture

смехурко

По медиите, с едно единствено изключение

е публикувано изказването на Ив. Костов, но не и на Н. Ненчев и особено на Плевнелиев. Защо е така? Отговорът нека всеки сам си го даде.

Калин

Банев и той ли засяга руските интереси, че е в ареста ? Та той нали участва в русофилско движение !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.