Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С думите, че "не иска името ѝ да тежи на премиера Борисов", правосъдният министър Цецка Цачева обясни решението си да подаде оставка. Тази сутрин тя е съобщила желанието си в премиерския кабинет на Бойко Борисов.

Според съобщението на правителствената пресслужба двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името ѝ имотна сделка. За нея стана известно, че заедно с Цветан Цветанов, Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта Ваня Колева (кумица на Цветанов) са купили апартаменти на занижени цени от фирма "Артекс". 

"Категорично премиерът Борисов не е оказвал натиск върху мен, не желая името ми да му тежи.", заяви Цачева в Стара Загора, цитирана от "Фокус".

Тя определи оставката си като личен акт.

"Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори еднолично. И това се доказа веднага след това на проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляващ мандатоносител на кабинета „Борисов“ 3. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на МС, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя“, коментира тя.

Цецка Цачева сподели, че решението за оставка го е взела в петък.

„Така се носи отговорност според мен. Натиск върху мен категорично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са коректни. Проведохме спокоен разговор тази сутрин, но при така създалата се ситуация, когато вървят проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си. Това, което премиерът ми каза днес, след като му обясних за какво става дума, е че подкрепя моето предложение аз да подам оставка“, добави тя.

Коментари

 's picture

Pen40

Не искам да тежа на Борисов

Прекрати с безразборното плюскане, отслабни и няма да тежиш толкова. Метафорично казано.

Честито на БСП

С тази оставка и приемането ѝ, ББойко връчи "Знамето на победата" в ръцете на Нинова! Евроизборите приключиха, ББойко се предаде.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Да тежи на Борисов ????

'Ми то има и други пози. Освен учебника по всички юридически нАуки, кратко издание за РабФак, може да прочете и Кама Сутра. Най се изумих, че "още от петък" е взела това мъдро решение. Чак от вчера! Браво на Майката на Нацията!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.