"Ако ВМРО се яви на евроизборите само с една от партиите в „Обединени патриоти“, това би означавало, че коалицията е разбита. До днес моята теза винаги е била, че „Обединени патриоти“ трябва да се явят заедно на евроизборите в името на това да дадат една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати. Ако утре бъда преизбран за председател на ВМРО, това ще продължи да бъде моята теза“.

Така вицепремиерът и лидер на една от формациите в "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов обясни как вижда бъдещето на коалицията на предстоящия евровот. И какво очаква от конгреса на ВМРО, който ще се проведе утре в София. 

Каракачанов отново лансира идеята за вътрешни избори между кандидати на неговата партия, на НФСБ и на "Атака" за обща европейска листа. Засега никой от партньорите не се е съгласил на това. Освен това до момента няма ревизия на позицията на Валери Симеонов, че не иска да участва на нов вот с партията на Волен Сидеров. 

На въпрос дали е възможно ВМРО да се яви на евроизборите само с една от двете партии в коалицията „Обединени патриоти“, Каракачанов посочи, че това би означавало, че коалицията е разбита.

„При този вариант е по-добре всяка партия да се яви поотделно, за да няма съмнения утре кой колко тежи. Но аз мога да гарантирам, че от наша страна ще има добър тон и феърплей. Но не виждам защо не може да се намери необходимото желание за общо явяване“, каза още Каракачанов. 

Именно ВМРО неотдавна обяви, че върви към самостоятелно явяване на евровота, а и кандидатът на партията - настоящия евродепутат Ангел Джамбазки, вече се подготвя активно за реалната изборна кампания. 

НФСБ също преди време каза, че се подготвя за избори и номинира за кандидат за евродепутат лидера си Симеонов. 

Опитите за преговори в рамките на "Обединени патриоти" продължавали, въпреки че досега се провалиха няколко пъти.