"Интер" надви "Милан" с 3:2 в голямото дерби на 28-ия кръг в италианската Серия А. Вечните съперници изиграха може би най-запомнящия се мач помежду си напоследък.

"Нерадзурите" бяха символични гости и макар и без разжалвания си капитан и голмайстор Мауро Икарди, който не играе вече от месец, успяха да се справят с "росонерите" в битка за 3-4 място. В края "Милан" пропусна две чудесни възможости за 3:3.

"Интер" изпитва проблеми напоследък, отпадна и от Лига Европа през седмицата, но тази вечер беше по-добрият тим. В класирането "Ювентус" е недостижим със 75 точки, следва "Наполи" - 60, "интеристите" са с 53, а "Милан" има 51. Петият "Рома" е с 47.

Тимът на треньора Лучано Спалети поведе още в 3-тата минута след колективна грешка в защитата на "миланистите", в това число и на вратаря Джиджо Донарума. Матиас Весино вкара за 1:0.

Опасностите пред двете врати следваха една след друга, макар че "Интер" изглеждаше по-класният и по-добре организиран отбор. 

След почивката се стигна до голеада. Стефан де Фрай попари "Милан" в 51-ата, но домакините бързо си върнаха надеждата. След статично положение Тиемуе Бакайоко намали с глава. В 67-ата Лаутаро Мартинес бе точен от дузпа - 3:1. 11-метровият удар бе отсъден за нарушение срещу Матео Политано.

"Милан" не се предаде и се възползва от ново центриране и суматоха в пеналта на съперника си - Матео Мусакио направи 2:3. 

В добавеното време влезлият броени минути по-рано на терена Андреа Конти от "червено-черните" получи директен червен картон за нарушение. Но след разглеждане на ВАР съдията промени решението си и замени картона с жълт. Това предизвика гнева на Лучано Спалети, който бе изгонен от рефера.

Малко преди това вратарят на "Интер" Самир Ханданович спаси по чудо удар с глава отблизо на Саму Кастийехо, а в последните секунди на 6-минутното добавено време защитникът на гостите Милан Скриниар се оказа последна преграда пред голлинията при шут на резервата Патрик Кутроне.