Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Компанията „Боинг“ представи пред отбрани участници най-дългия пътнически самолет в света - най-новият „Боинг“ 777X, предаде CNN.

"На 13 март първият „Боинг“ 777X бе представен на служители на компанията във фабриката за самолети в Евърет, Вашингтон," съобщи медията, цитирана от БТА. Самолетът е малко по-дълъг от сегашния рекордьор - двуетажния „Боинг“ 747- 8.

Според производителя дължината на новия самолет е 77 метра, разстоянието между върховете на крилата е 72 метра. В същото време компанията използва за първи път в гражданската авиация технология със сгъваеми крила, която преди това се използваше само във военни самолети - обикновено за машини, предназначени за използване на самолетоносачи.

„Боинг“ 777X ще стане и най-големият двумоторен пътнически самолет в света. Диаметърът на турбината е почти 3,5 метра.

Основната модификация на най-новия самолет ще бъде „Боинг“ 777-9X, който, в зависимост от вътрешното оформление, ще може да поеме от 400 до 425 пътници. По-малката версия „Боинг“ 777-8X, чиято дължина ще бъде 70 метра, ще може да побере 350-375 пътници и ще може да лети на повече от 16 хиляди километра, разказва още CNN.

Компанията също така подчертава, че "разходът на гориво и експлоатационните разходи на семейството на"Боинг" 777X ще бъдат по-ниски от тези на конкурентите с 10-12%." Първият полет на най-новия лайнер ще бъде направен през следващите месеци, а доставките до клиентите се очакват през 2020 година.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.