Приказният сън на "Манчестър Юнайтед" под ръководството на Оле Гунар Солскяр приключи, а събуждането не е от най-добрите. "Червените дяволи" отпаднаха на четвъртфинал за Купата на Футболната асоциация от "Уулвърхемптън" с 1:2 като гости.

Това е второ поредно поражение - миналата неделя тимът отстъпи с 0:2 на терена на "Арсенал" във Висшата лига. И ако в Лондон отборът създаде голови ситуации и можеше да поведе в резултата, тази вечер беше много слаб. "Вълците" напълно заслужено са на полуфинал.

Раул Хименес реализира след разбъркване в наказателното поле в 70-ата минута. В 76-ата Жота нанесе втори и решителен удар. Малко след това съдията Мартин Аткинсън вдигна директен червен картон на Виктор Линдельоф от "Юнайтед" за остро влизане в краката на противник. Но преразгледа решението си след консултация с ВАР и шведът се отърва само с жълт.

Маркъс Рашфорд намали резултата в добавеното време и малко след това реферът даде край на срещата.

"Уулвърхемптън", който през целия сезон играе много силно срещу най-големите в Англия, създаде повече и по-чисти голови ситуации. Предпочетеният от Солскяр на вратата Серхио Ромеро предотврати сигурен гол преди почивката, а и през втората част имаше две-три намеси. При една от тях по чудо изби изстрел с глава на Хименес.

В 70-ата обаче нямаше какво да направи, а малко след това допусна и грешка. Тимът на "Уулвс" игра много организирано и правилно срещу "Юнайтед", който нямаше ясна идея как да спечели този двубой.

Серхио Агуеро е в основата на обрата на "Сити".

По-рано днес на същата фаза се класира и "Манчестър Сити", който губеше с 0:2 на терена на второразредния "Суонзи", но стигна до 3:2.

"Гражданите" се оказаха в догонваща позиция след головете на Мат Граймс и Берсант Селина, съответно в 20-ата и 29-ата минута. Грижите на Пеп Гуардиола продължиха и след почивката, но той направи смени, които му спечелиха мача.

В 69-ата Бернардо Силва намали след пас на Серхио Агуеро. В 78-ата гостите получиха спорна дузпа, заработена от влезлия от скамейката Рахим Стърлинг. Агуеро (и той започна като резерва днес) стреля, топката се отби в гредата, а оттам и в краката на плонжиралия вратар Кристофер Нордфелд, преди да опъне мрежата.

В 88-ата Агуеро довърши домакините с глава, като видеоповторенията показаха, че е бил в засада. Пореден мач, в който на "Сити" се помага, но тимът все пак си заслужи обрата.

На полуфинал е и "Уотфорд", който пречупи "Кристъл Палас" с 2:1. Последният четвъртфинал е в неделя - един срещу друг застават "Милуол" и "Брайтън".