Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира с резерви напускането на парламента от страна на парламентарната група на "Воля". Тя изтъкна, че тази партия понякога е в опозиция, но често е и с управляващите.

"Да видим какво ще стане", каза Нинова.

Основна тема за нея обаче са дълговете на мюфтийството и обратът в позицията на ГЕРБ. Първоначално управляващите бяха решили да опростят над 8 млн. на мюсюлманите, но след това заявиха, че те ще се разсрочат.

Нинова смята, че ГЕРБ са се уплашили.

"От ГЕРБ се отказаха от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото се изплашиха. С вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт, а сделката между ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти" продължава", коментира тя.

И изтъкна, че едва когато от БСП са заговорили за проблема с дълговете на мюфтийството е имало реакция от държавата. Нинова припомни аргумента на управляващите, че опрощаването на дълговете не мюфтийството е въпрос на национална сигурност. И ги попита сега, когато тези дългове не се опрощават, има ли опасност за националната сигурност. Нинова смята, че новото предложение всъщност е старото, само че завоалирано. Тя настоя финансовият министър Владислав Горанов да обясни как ще бъдат разсрочени задълженията на мюфтийството.

"Искаме ясни условия за разсрочването", категорична бе Нинова.

Тя призова да се следи гласуването в парламента по темата.

Коментари

Tooni С's picture
Tooni С
Tooni

Корнелка

Какво очаква да стане Корнелия Нинова?
 's picture

godo1952

Калин

На "Воля" това е първото и последно пребиваване в Парламента. След изтичането на мандата на този парламент " Воля" директно отива в политическото гробище !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.