Стойчо Стоев беше представен като старши треньор на "Лудогорец" при завръщането си в родния Разград. Клубът даде брифинг, на който изпълнителният директор Ангел Петричев поднесе фланелка с името на специалиста.

Стоев водеше "орлите" за една година - 2013-2014-а и достигна с тима до осминафиналите в Лига Европа, но беше уволнен в квалификациите за групите на Шампионската лига месеци по-късно, а наследникът Георги Дерменджиев вкара отбора в комерсиалната надпревара. В неделя двамата ще са съперници, а любопитно е, че бяха на обратните позиции, тъй като Стойчо Стоев водеше и "Левски".

Досегашният наставник Антони Здравков остава в щаба на бившето крило на "Локомотив" (София).

"За нас е удоволствие да посрещнем Стойчо Стоев на нашия стадион", заяви Ангел Петричев.

„Нормално е целите ми да са високи. Ясно е, че няма да е лесно, според мен има още два конкурентоспособни отбора, визирам "Левски" и ЦСКА, рече Стоев. - Надявам се да постигна успехи в "Лудогорец". Определено отборът организационно се е издигнал много, а и спортно-технически. В този тим идват доста класни играчи. Не, че преди не ги е имало. "Лудогорец" е на средно европейско ниво, вече има добър имидж. Удоволствие за мен е, че се връщам отново в тима, с който постигнах най-големите си успехи."

Той коментира и неделния сблъсък с "Левски" на "Герена":

"Няма да имам много време за промени, но се надявам футболистите да бъдат спокойни за срещата на стадион "Георги Аспарухов". Една евентуална победа за нас може да създаде напрежение в противниковия отбор."

По обед Стойчо Стоев се срещна с футболистите, а по-късно е насрочена тренировка на клубната база.