Орисаният на обрати и чудеса "Манчестър Юнайтед" елиминира "Пари Сен Жермен" в Шампионската лига след 3:1 в Париж на реванша от осминафиналите и общ резултат 3:3 от двете срещи. Френският тим спечели първия мач с 2:0 на "Олд Трафорд", но отпадат заради повече допуснати голове на собствен терен.

Чудото на "Парк дьо Пренс" отново е факт! Тази стадион явно също е орисан за чудеса - по-често в ущърб на французите.

"Манчестър Юнайтед" е първият отбор в цялата история на турнира, който продължава напред след два гола пасив в първата среща у дома. 

Дузпа в последната минута, отсъдена след преглеждане на ВАР, реши спора. "Юнайтед" игра без 10 основни футболисти - контузени, и без наказания Пол Погба. В последните минути в игра срещу звездната и многомилионна селекция на "Пари Сен Жермен" влязоха юноши, като например 17-годишният Мейсън Грийнууд. Той е най-младият футболист в историята на "Юнайтед" в европейските клубни турнири.

Двубоят започна изненадващо още от първите секунди. Ромелу Лукаку вкара във 2-ата минута след грешка в защитата на домакините. Това сякаш бе сигнална лампа. Парижани обаче реагираха моментално и свиха обръч пред вратата на гостите. Така логично падна голът на Хуан Бернат в 12-ата.

ПСЖ продължи да доминира, но английският отбор поизравни играта. В 30-ата Лукаку се възползва този път от гаф на вратаря Джанлуиджи Буфон, който не се намеси добре при изстрел на Маркъс Рашфорд. В трети пореден мач белгиецът вкарва две попадения.

До края на полувремето френският шампион отново опита да изравни, но този път не сполучи. 

Възстановяващият се от операция Неймар гледаше от трибуните. В края той слезе край терена. В ложите бяха още Ерик Кантона и Алекс Фъргюсън.

През втората част "Пари Сен Жермен" продължи да атакува, да има инициативата, да държи повече топката... Попадение на Анхел ди Мария правилно не бе зачетено заради засада.

Ще се запомни и ситуация, при която Килиан Мбапе остана сам срещу Давид де Хеа, но до гол не се стигна, тъй като френският национал се подхлъзна. Бернат удари греда в продължението на ситуацията.

"Юнайтед" се задоволи да остане в ролята на дебнещия тим, пък и нямаше опции на резервната скамейка. Контузени са Антони Марсиал, Джеси Лингард, Алексис Санчес, а също така халфовете Неманя Матич, Андер Ерера и Хуан Мата.

Двама от героите на вечерта - Мбапе и Рашфорд.

Шанс обаче се откри. Все пак Алекс Фъргюсън беше на трибуните. В добавеното време "Юнайтед" получи дузпа за игра с ръка при удар на впусналия се в атака Диого Дало, който замени получилия травма Ерик Баи. Португалецът се включи отлично.

И от 11-те метра Маркъс Рашфорд "препарира" Буфон за 3:1. Съдията Дамир Скомина удължи времето с общо 10 минути (!), но "червените дяволи" удържаха и отиват на четвъртфинал.

Този резултат най-вероятно ще означава, че Оле Гунар Солскяр ще получи за постоянно треньорския пост в "Юнайтед". Преди малко повече от 20 години норвежецът донесе триумф в "онзи" финал на "Камп Ноу" срещу "Байерн" за 2:1. Сега твори чудеса и като треньор.

Ерик Кантона, Алекс Фъргюсън и Оле Солскяр. Коментарът е излишен.

А победата на отписания и у дома "Юнайтед" е намигване към Жозе Моуриньо и към една от звездите на ПСЖ - Анхел ди Мария. Аржентинецът, който имаше неуспешен сезон на "Олд Трафорд", си позволи да дразни публиката на домакините в първия мач.

Във втора поредна вечер отпада голям фаворит - снощи "Аякс" изхвърли шампиона "Реал" (Мадрид). "Пари Сен Жермен" пък отново не оправда големите очаквания. Липсата на Неймар и на влезлия едва в края Единсон Кавани не може да е оправдание срещу този състав на "Манчестър Юнайтед".

Преди близо две години парижани отпаднаха след 4:0 и 1:6 срещу "Барселона".

Драма имаше и в другия осминафинален реванш, в който се стигна до продължения. "Порто" би "Рома" с 3:1 (1:2 в Рим). В 117-ата минута Алекс Телес вкара от дузпа, също присъдена след ВАР.

Соареш даде аванс на "драконите" в 26-ата минута, а в 36-ата Даниеле де Роси изравни от 11-метров удар. В 52-ата Муса Марега изравни резултата от двете срещи. В 116-ата Фернандо от състава на домакините бе дръпнат за фланелката от Флоренци и падна в наказателното поле, а съдията Джунейт Чакър даде дузпа след преглеждане на видео. Телес не сбърка и прати "Порто" сред най-силните осем отбора.

Проява на феърплей: Брахими от "Порто" прегръща направилия дузпата Флоренци.

Останалите ответни сблъсъци са другата седмица, а жребият е на 15-и.