Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първият в света по бридж - норвежецът Гаир Хелгемо, е отстранен за 1 година от играта заради забранени вещества, съобщи в. "Гардиън".

Хелгемо представлявал Монако на световното по бридж в Орландо миналата година, когато тестовете установили положителна проба за синтетичен тестостерон и лекарството за фертилност при жените кломифен. 

Световната федерация по бридж отнема всички титли, медали и точки от 2018-а на норвежеца. 

Странното в случая е, че двете вещества нямат никакъв ефект върху играта на карти. Причината те да са забранени е, че Световната федерация по бридж е кандидат за олимпийските игри. А в тях всеки спорт има един и същи списък за забранени вещества. 

"Негова отговорност е да не взима субстанции, които са в списъка със забранени вещества, макар че в този случай те не влияят на бриджа. Съчувствам на Гаир в тази ситуация и се надявам, че той ще се върне по-силен", обяснява Кари-Ан Опсел, президентска на Норвежката федерация по бридж. 

Всеки спорт, който кандидатства за участие в олимпийските игри, минава за тестови период на правилата на Международния олимпийски комитет. Допинговият списък е единият казус, другият е разделянето на мъже и жени. В бриджа, както и в шаха, топ-играчите са мъже, но турнирите всъщност са или за жени, или отворени и за двата пола.

Комбинацията от вещества, които Хелгемо е вземал, се ползва обикновено за третиране на проблеми с ерекцията. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.