Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Румънката Лаура Кодруца Кьовеши бе подкрепена от втора комисия в Европарламента.

Преди малко за нея гласуваха евродепутатите от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Тя получи 26 гласа от 49 валидни бюлетини. 22 гласа има французинът Жан-Франсоа Бонер, а германецът Андрес Ритер - само един.

Нито един български евродепутат не участва в днешното гласуване.

В залата бе единствено Емил Радев. При това той не е редовен, а заместващ член на Комисията. Всички отсъстващи обаче си бяха намерили заместници.

От залата отсъстваха членовете Сергей Станишев (зам.-председател), Асим Адемов и Филиз Хюсменова. Вчера от тях бе само Хюсменова.

Вчера комисията изслуша тримата кандидати за поста на съвместно заседание. От България присъстваха Филиз Хюсменова, Георги Пирински, Неджми Али и Емил Радев.

След изслушването гласуваха депутатите от Комисията по бюджетен контрол. Те подкрепиха румънката Лаура Кодруца Кьовеши. В гласуването участваха Пирински и Али.

И вчера, и днес гласуването бе тайно.

През миналата седмица обаче Съветът на ЕС в лицето на постоянните представители на страните членки гласуваха за Жан-Франсоа Бонер.

След гласуванията вдвете комисии ЕП ще води преговори със Съвета на ЕС, оясни пред Клуб Z Емил Радев. Той допълни, че тази процедура не предвижда гласуване в пленарна зала. Българският евродепутат предрече оспорвана борба предвид малката разлика в гласовете в полза на Кьовеши в двете комисии. Гласуването в Съвета на ЕС бе проведено в няколко кръга и имаше допълнителни точки. Там пък предимството на Бонер пред Кьовеши не е голямо.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.