Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерката на БСП Корнелия Нинова определи като недопустимо поведението на депутатите от партията Иван Иванов и Йордан Младенов. Тези дни стана ясно, че  те са били командировани за пет дни на ловно-рибарско изложение в Залцбург, провело се в периода, в който левицата бойкотира заседанията на Народното събрание.

"Вчера им казах: веднага връщате парите, които сте ползвали. Ако зависеше от мен, не бих поставила подпис под такава командировка. Не бива да се харчат народни пари за изложения по лов и риболов", заяви Нинова.

И допълни, че би била против тази командировка дори ако БСП е в парламента. На практика това бе камък в градината на парламентарната шефка Цвета Караянчева, която последна резюлира разрешенията за командировките.

[[nid:80024]]

Малко след изявлението на соцлидерката Караянчева се почувства длъжна да отговори, обяснявайки каква е процедурата по командироване на народен представител - първо се минава през ръководството на групата на съответната партия. От изявлението й стана ясно, че някой от БСП - вероятно секретар или зам.-председател, е разписал в случая за пътуването до Австрия. От това Караянчева изведе извода, че Нинова не може да контролира собствените си депутати.

Иначе Нинова каза още днес, че БСП ще формира "общ фронт за честни избори" заедно с по-малки партии и неправителствени организации. Тя припомни и исканията на БСП да се отменят всички промени в Изборния кодекс и да бъде прието ветото на президента върху тях. БСП обаче няма да влезе в зала за дебатите по ветото.

"Няма да влезем в парламента при обсъждането на ветото. Самите управляващи обявиха, че ще го отхвърлят. Нови дебати със същите аргументи няма да доведат до резултат", каза Нинова.

Тя допълни, че подкрепя замислените промени в правилника, според които отсъстващите от работа депутати да не получават никакви пари. Според Нинова обаче трябва да се намалят и замразят депутатските заплати като цяло и да не се увеличават автоматично на всеки три месеца.

"Нито един работодател не увеличава заплати автоматично. При тази бедност това е неморален акт", каза още Нинова.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

Осем шефове на отдели в парламента обменят в момента опит с мароканския парламент. Пристигнали са на 23-ти т.м., водени от главсека Стефана Караславова. Програмата, според която ще черпят от опита на мароканците, е два дни, след което престоят е наситен с културни събития, екскурзия до Фес, шопинг. Сред командированите са шефове на дирекциите Законодателна дейност на ЕС, Парламентарен бюджет, Информационни системи, Обществени поръчки и други. Придружава ги служител от Протокола, за което нямат право. Дано почерпят полезен опит от Мароко. Интересно какво ще научат, каква е програмата и колко струва на бюджета. Дирекция Протокол е логистичен организатор. Посолството ни в Мароко е на разположение на чиновниците.
 's picture

godo1952

Калин

Нинова да върне веднага парите заграбени от Техноимпекс ! Тези театърчета са адресирани към червения планктон, по села и паланки, които все още се хващат на лъжите на комунистите милионери !
 's picture

godo1952

Петър

Тези театърчета Нинова ги разиграва за червения си електорат, за онзи червен планктон по села и паланки, дето още им се връзва на комунистите- милионери. Първо Нинова да върне заграбените от Техноимпекс народни пари. Тогава да лъже онези малограмотни балами, дето ги извозват с автобуси до Бузлуджа ! Комунистическата тоалетна на Бузлуджа някой ден ще бъде съборена, тя е осрана от пода до тавана, така както е осрана комунистическата партия, определена със закон за престъпна. Там се събират изкуфели малоумници, червения плебс, онези които пеят партизански песнички, а вечер говорят по СКАЙП с децата си, които отдавна живеят в Чикаго. Каква е връзката между партизаните и Чикаго могат да ви кажат само психиатрите. Иначе са русофили, но не изпращат децата си в Ростов на Дон или в Красноярск, а в Лондон, Чикаго и Мадрид. На лидерката им Нинова синът учи и ще работи в Калифорния. Станишев и Калфин си замъкнаха червените задници в Брюксел. Съпругата на Калфин е на служба в Европейската комисия в Брюксел. Дъщеря му учи в Холандия. Защо пращат децата си да учат и работят на Запад. В Саранск, Красноярск, Ростов на Дон, Челябинск, Хабаровск и Новокузнецк също има работа… А тук червените балъци пеят, "партизан за бой се стяга ". Други идиоти развяват руското вместо българското знаме - но и техните деца не отиват в Русия, защо се "питам" след като в Челябинск и в Ростов на Дон също има работа. Значи развяваме руското знаме, но децата учат и работят в Лондон. Наглостта и лицемерието е само част от портрета на комунистите. Но има и балъци, дето ги лъжат за лява политика, а за слабоумието няма лечение. То е за цял живот. Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС. Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците. Просто им трябват полезни идиоти, чугунени глави, на които да говорят за лява политика, за да гласуват за тях.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.