Не повече от десет минути бяха нужни на коалиционните партньори в Обединени патриоти, за да се скарат и въпросът с общото им явяване да остане все така нерешен. Това се случи на днешния коалиционен съвет на ВМРО, НФСБ и "Атака" - на какъвто трите партии все не успяват да се съберат. Поводът е искането на хората на Валери Симеонов за промени в ръководството на парламентарната група. Това бе причината за провала на разговорите и днес.

Както е известно, миналата година от НФСБ снеха доверието си от Волен Сидеров като председател на ПГ на ОП. Неизменно при всеки опит за събиране на трите партии за разговор присъства и точка за съпредседателство на групата. Затова и "Атака" бойкотира заседанията.

Така се случи и днес. След като закъсняха с половин час за срещата, представителите на НФСБ в лицето на депутатите Валентин Касабов, Христиан Митев и Йордан Апостолов пак са поставили въпроса и двамата представители на партията на Сидеров - Николай Александров и Десислав Чуколов напуснаха заседанието.

"Започнаха да се обсъждат битовизми, които нямат общо с явяването на евроизборите. Има много по-важни теми, които трябва да бъдат обсъждани", заяви на излизане Чуколов, цитиран от агенция "Фокус".

Иначе по повод на предложението на ВМРО за вътрешни избори за водач на евролистата, Чуколов заяви:

"Атака" няма нищо против, ако искат и вътрешни, външни и международни избори да направят за обща листа. Виждам, че Петър Москов се предлага като кандидатура. Ние предложихме и Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Иван Костов, също така радетел на приватизацията в България".

Предложението за бившия зам.-председател на ДСБ и министър на здравеопазването в кабинета "Борисов" 2 е дошло от ВМРО. Както Клуб Z писа, "воеводите" отдавна разговарят с Москов и са готови да му отредят място в листата.

"Дали ще има коалиция Обединени патриоти за евроизборите, както казват нашите братя мюсюлмани – иншаллах", коментира и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

На въпрос къде е проблемът и дали е във водача на листата, лидерът на ВМРО заяви, че не знае, защото не се е стигнало до разговори. И пак настоя за вътрешни избори.

"Не можахме да разискваме и този въпрос. Не сме си говорили за нищо, защото обсъждахме дневния ред какъв да бъде. Едните настояваха за едно, другите - за друго", допълни Каракачанов.

В отговор на въпрос дали от ВМРО са предлагали Петър Москов за водач на листата, Каракачанов заяви, че такова нещо няма.

Иначе "воеводитет" настояват сегашния евродепутат и зам.-председател на партията Ангел Джамбазки да води листата. В отговор от НФСБ издигнаха номинацията на собствения си лидер Валери Симеонов, а амбиции има и Сидеров.