Двама депутати от БСП са били командировани за 5 дни на ловно-рибарско изложение в Залцбург докато левицата бойкотира заседанията на Народното събрание, разказа бТВ.

Информацията на телевизията е от официална справка на администрацията на парламента. Иван Иванов и Йордан Младенов са пътували служебно до Австрия от 20 до 24 февруари.

Тоест - в дните, в които депутатите на Нинова обявиха, че ще бойкотират работата на Народното събрание, няма да участват в пленарни заседания и няма да взимат командировъчни.

Тежкият депутатски труд е включвал лекции за риболова на сьомгата и костура, отстрелването на диви свине, миещи се мечки и лисици. Както и акъл как се разфасова дивеч. България има и свой собствен щанд на изложението, където се рекламира страната ни като добра дестинация за лов.

Йордан Младенов е член на Комисията по земеделие и храните и Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Иван Иванов пък е член на комисиите по Вътрешна сигурност и обществен ред, както и на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. От БСП са отказали двамата депутати да отговарят на въпросите на бТВ.