В "Обединени патриоти" няма откровеност, честност и почтеност и това разяжда вътрешните отношения. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред телевизия "Европа".

"Днес ще има коалиционен съвет, но ще видим кой ще дойде и как ще се проведе. Можем само да гадаем. Дали ще има окончателно решение за евроизборите също е въпрос на няколко часа изчакване", каза Симеонов.

Според него в коалиция от три независими партии трябва да се зачита мнението на другия и не трябва да се поставят условия.

"Мисля, че резултатът от този коалиционен съвет е предопределен, защото вече виждам по билбордове в София образа на Ангел Джамбазки, което ясно говори, че приказките на Каракачанов, че най-добрият вариант е да се явяват трите партии заедно всъщност са мимикрия, зад която се крие евентуално самостоятелно явяване на ВМРО. Няма откровеност, честност и почтеност в нашите отношения. Това разяжда вече вътрешните отношения, доверието и т.н.", каза Симеонов.

А издигането на неговата собствена кандидатура за евродепутат от страна на НФСБ било отговор на поведението на "Атака" и ВМРО.

"От една страна, една такава полуприкрита кампания като на ВМРО, от друга страна при "Атака" имаме обединение, декларирано с една телевизионна особа, случайно влязла в политиката, какъвто е Бареков - с парите на КТБ, или с други думи, с нашите пари", поясни Симеонов.

Според него като цяло НФСБ дори изостава с подготовката за евроизборите, защото в партията били "невероятно лоялни и почтени, както сме били винаги".