Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Издателска група „Просвета“ внесе за одобрение в МОН новите учебници за 10. клас, които ще влязат в употреба от следващата учебна 2019/2020 година. Освен печатен всеки учебник има и електронен вариант, който изцяло покрива изискванията на МОН за съдържание и отговаря на учебната програма.

Досега „Просвета“ предлагаше електронни учебници за ученици от 1. до 9. клас, но от тази есен по тях могат да учат и десетокласниците, на които им предстои и национално външно оценяване в края на учебната година. Досегашната работа в училище с електронните учебници показва, че те се приемат с изключителен интерес, защото съдържат видеоклипове, интерактивни упражнения, задачи, образователни игри.

Новите учебници са по всички изучавани в училище учебни предмети, а по български език, биология и здравно образование и изобразително изкуство са представени по два проекта, дело на различни авторски колективи.

За десетокласниците „Просвета“ предлага и учебници по английски, немски, руски и френски език, които вече са одобрени от МОН.

Според постановление на Министерския съвет в изпълнение на Закона за предучилищното и училищното образование право на безплатни учебници или учебни комплекти по общообразователните учебни предмети имат само учениците от 1. до 7. клас. Учебниците след 8. клас се купуват. На пазара новите учебници за 10. клас ще излязат преди 15 септември.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.