"Манчестър Сити" спечели Купата на лигата на Англия. На финала на "Уембли" тимът на Пеп Гуардиола надделя срещу "Челси" с 4:3 след дузпи, 0:0 в редовното време и продълженията. "Гражданите" вдигат отличието за шести път в историята.

Жоржиньо пропусна първата дузпа за лондонските "сини", а Давид Луис - четвъртата, когато удари греда. Точно преди него вратарят на "Челси" Кепа Арисабалага спаси удара на Лерой Сане. В крайна сметка "небесносините" направиха една грешка по-малко от 11-те метра и ликуваха.

Кепа Арисабалага отказа да се подчини и да бъде заменен.

Дълго ще се говори именно за поведението на Кепа Арисабалага, който в края на продълженията направи невиждани на "Уембли" сцени. Испанецът, който е най-скъпият вратар в света като трансферна цена, се контузи и треньорът му Маурицио Сари искаше да го замени.

Маурицио Сари изхаби много нерви край терена.

Резервата Вили Кабайеро, бивш страж на "Сити", печелил с клуба точно това отличие, бе загрял, съблече се и застана край тъчлинията. Арисабалага обаче отказа да излезе от терена. Стигна се до комични ръкомахания и викове и от двете страни. Сари се вбеси и дори за момент влезе в тунела към съблекалните. Не помогна и намесата на помощник треньора Джанфранко Дзола. Не стана ясно защо съдията не принуди младия испанец.

Арисабалага спаси дузпа, но отборът му загуби и в историята ще остане срамното му поведение.

Кепа остана, доигра двубоя, а после пази и при дузпите. Не се намеси добре при слабия удар на Агуеро, но после отрази топката при опита на Сане. А случката показва, че Сари, който скоро може да бъде уволнен, тотално е изпуснал контрола в тима. Но поведението на титулярния му вратар при всички положения е необяснимо и неуважително.

Въпреки нулевото равенство за 120 минути, двубоят бе интересен. И равностен, за разлика от двете срещи от Висшата лига през сезона. В края на миналата година "Челси" би "Манчестър Сити" с 2:0 у дома и нанесе първо поражение на шампионите. Преди броени дни обаче "гражданите" разгромиха опонента си с 6:0.

Тази вечер отборът на Сари успя да се противопостави на "Сити". Чистите голови ситуации не бяха много - две за манчестърци и една за лондончани.

При дузпите

Жоржинньо (“Челси”) - пропуск, Едерсон спаси, 0:0

Илкай Гюндоган (“Манчестър Сити”) - гол, 0:1

Сесар Аспиликуета (“Челси”) - гол, 1:1

Серхио Агуеро (“Манчестър Сити”) - гол, 1:2

Емерсон (“Челси”) - гол, 2:2

Лерой Сане (“Манчестър Сити”) - пропуск, Арисабалага спаси, 2:2

Давид Луис (“Челси”) - пропуск, греда, 2:2

Бернардо Силва (“Манчестър Сити”) - гол, 2:3

Еден Азар (“Челси”) - гол, 3:3

Рахим Стърлинг (“Манчестър Сити”) - гол, 3:4