Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България е гласувала против Лаура Кьовеши за избора на европейски главен прокурор, информира вестник „Сега“, позовавайки се на източник, близък до дипломатическите среди в Брюксел.

По време на гласуването на заседанието в Комитета на постоянните представители (КОРЕПЕР II) в сряда българският представител е бил против румънката, която като главен прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията (DNA) в страната си повдигна обвинения на хиляди държавни служители, включително народни представители и министри от различни политически партии.

По-рано през седмицата стана ясно, че от тримата кандидати най-много точки (50) е получил френският представител Жан-Франсоа Бонер, докато поставената на първо място от експертното жури Кьовеши - 29 - толкова, колкото и германецът Андрес Ритер.

Румъния полага големи усилия да предотврати избора на Кьовеши за главен прокурор на ЕС. Властите направиха опит да осуетят явяването на кандидатката в Брюксел, като я призоваха на разпит в Букурещ по същото време, в което тя трябваше да представи кандидатурата си пред комисията по правни въпроси в Европейския парламент.

Предстои гласуване на избора в Комисията по свободи, правосъдие и вътрешни работи, където кандидатите могат да бъдат класирани по различен начин. Ако това се случи, ще започнат преговори в Европейския парламент между лидерите на политическите групи и посланиците на държавите членки, уточнява "Свободна Европа".

Коментари

 's picture

tdrgrgv

тт

Разбира се,че ще гласуват против.Какво са си казали обаче? -Тази разката румънските политически корумпета,а утре като европейски прокурор ще подхване и нас,а България ще остане без политическа класа.Всичко което може да ни пречи да крадем трябва да се унищожава в зародиш.

м,даа

Балканският лидер и резидент на Путин, Боко Тиквенски действа! Също като нашите служби с логистиката на КГБ при Гебрев! Българи, ние който сме сътворили азбука, имаме ли достойнство или сме задунайски робски мужици? Кое последно място, негативна класация и позорен срам не сме оглавили? Само тези, които още не са обявени! Късогледата министърка с космическото либидо, също е в играта.
 's picture

smarf

Името!

Защо не се съобщава името на българският представител гласувал против? Дайте да го видим поредния боклук. Кой е взел решението да се гласува против?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.