Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Г-н Цветанов, изслушах ви внимателно.

Да, но аз не казах нито една лъжа, вие повтаряте вече 15 лъжи... А за Мадуро какво ще кажете?

Г-н Василев слушам вашите въпроси"

Такъв кратък диалог се проведе между зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидера на БСП Корнелия Нинова в студиото на БНТ и предаването "Панорама". Двамата скоро не бяха влизали в подобен диалог, тъй като БСП напусна парламента.

В изложението си Цветанов отрече ГЕРБ да е отнемала демократични права, когато подкрепи ДПС и на практика унищожи преференциалното гласуване.

"Това, което направи ГЕРБ е да спрем със всякаква възможна спекулация, че сме отнелни демократични права. На никого не е нарушено конституционното право. Това, че сме си променили позицията си не е укоримо. Това, което направи ГЕРБ, е да ревизира позицията си за гласуването на второ четене в пленарна зала. ГЕРБ е ревизирала много от решенията си. В политиката не можеш да правиш законодателство на инат. Това означава, че имаш някакви тесни партийни или други интереси. Това е позиция на БСП, с решението да излязат от българския парламент", каза Цветанов.

Той изтъкна, че разговорите между парламентарни сили в парламента, в случая между ГЕРБ и ДПС, не са престъпление.

"Ние нямаме пълно мнозинство, за да взимаме решенията и да имаме принципни позиции, които да не бъдат променяни. Има случаи, в които се нуждаем от т.нар. плавни мнозинства", обясни Цветанов, визирайки "плаващи".

И припомни, че плоският данък се подкрепя от ГЕРБ и ДПС. Цветанов каза, че откакто отговорността за кворума е на мнозинството много депутати отсъстват от международни форуми. 

От своя страна Нинова заяви, че управляващите са нарушили законите на България  - за машинното гласуване, за смяната на състава на ЦИК и т.н. На няколко пъти Цветанов попита Нинова за позицията на БСП за Венецуела. Тя припомни, че тя е същата като тази на ООН - ненамеса във вътрешните работи на суверенна държава и зачитане на международното право. Лидерът на БСП повтори, че партията е напуснала парламента, за да се възстановят върховенството на закона и гражданските права и да се сложи край на задкулисието.

"С такъв тип поведение, каране и препирни само с идеята да се очерня опонента, няма как да вървим напред".

Това каза и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.Той припомни, че заради уседналостта над 2 млн. българкси граждани са лишени от конституционното им право да гласуват. За пореден път той защити становището на ДПС за това преференциите да имат по-висок праг. Карадайъ заяви, че правителството е вредно за страната. Важният въпрос според него е какви ще са приоритетите пред държавата. Ако нямало яснота за такива приоритети предсрочните избори били безмислени, защото ще произведат същото.

"Ако това правителство е вредно за България, защо го спасявате няколко пъти", попита Нинова.

"Г-жо Нинова, дайте алтернативата", отговори Карадайъ.

 И призова и Цветанов, и Нинова на дебат за националните приоритети.

Коментари

Гъз даваме, Русия - не!

За кюфтетата, за Скрипал, за Белене, за шистов газ...а бе за всичко руско нямат разногласия! Защо Нинова не попита Цветанов, защо погазват законите, като от 10 години не събират данъците на руските фирми, защо не го попита защо погазват законите и укрепват монопола на Лукойл....???? Всички български БКП-ета - за Рассийскую Родину, за Путину!
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

8 ЮНИ 2013 – 16 ЮЛИ 2014 – та… ЗА ЕДНА ГОДИНА ЗА ПП ГЕРБ ДА Е ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА…. МОЖЕ!!!! Да си прави политиката на инат.. Под магнолията.. За другите НЕ МОЖЕ!!!!!
 's picture

godo1952

Калин

Театърът, който разиграва Нинова с излизане от парламента няма да и свърши работа. Досегашната практика ясно е доказала, че тръгнеш ли агресивно да правиш кампания всичко се обръща като бумеранг срещу теб. Всъщност този театър е, за да се правят внушения на електората, който все още вярва на червените милионери. Тръгнали сред народа. Комунистите се интересуват от народа толкова, колкото птиците се интересуват от орнитология. Публика на Нинова могат да бъдат онези наивници, които ходят на Бузлуджа и развяват знаменца и чакат „лява политика”. Чакат я от такива комунисти-милионери като Герговци, Баневци, Бенчевци, които така са затънали в в „ лявата политика”, че няма накъде повече… Комунистическата тоалетна на Бузлуджа някой ден ще бъде съборена, тя е осрана от пода до тавана, така както е осрана комунистическата партия, определена със закон за престъпна. Там се събират изкуфели малоумници, червения плебс, онези които пеят партизански песнички, а вечер говорят по СКАЙП с децата си, които отдавна живеят в Чикаго. Каква е връзката между партизаните и Чикаго могат да ви кажат само психиатрите. Иначе са русофили, но не изпращат децата си в Ростов на Дон или в Красноярск, а в Лондон, Чикаго и Мадрид. На лидерката им Нинова синът учи и ще работи в Калифорния. Станишев и Калфин си замъкнаха червените задници в Брюксел. Съпругата на Калфин е на служба в Европейската комисия в Брюксел. Дъщеря му учи в Холандия. Защо пращат децата си да учат и работят на Запад. В Саранск, Красноярск, Ростов на Дон, Челябинск, Хабаровск и Новокузнецк също има работа… А тук червените балъци пеят, "партизан за бой се стяга ". Други идиоти развяват руското вместо българското знаме - но и техните деца не отиват в Русия, защо се "питам" след като в Челябинск и в Ростов на Дон също има работа. Значи развяваме руското знаме, но децата учат и работят в Лондон. Наглостта и лицемерието е само част от портрета на комунистите. Но има и балъци, дето ги лъжат за лява политика, а за слабоумието няма лечение. То е за цял живот. Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС. Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците. Просто им трябват полезни идиоти, чугунени глави, на които да говорят за лява политика, за да гласуват за тях.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.