Принц Мохамед бин Салман, престолонаследникът на Саудитска Арабия, няма намерение да купува "Манчестър Юнайтед", заяви министърът на медиите на кралството Турки ал Шабанах в туитър.

През миналата седмица булевардният британски в. "Сън" тиражира информацията, че Бин Салман отправил оферта от 3,8 милиарда паунда за "червените дяволи" и предвид размера й щатското семейство Глейзър може да реши да продаде един от най-големите клубове в света.

"Съобщенията, че престолонаследникът принц Махемед бин Салман има намерение да купува "Манчестър Юнайтед", са напълно неверни, пише министърът. - "Манчестър Юнайтед" имаше среща с PIF Saudi (​Public Investment Fund, бел. ред.), за да дискутира възможност за спонсорство. До договор не се стигна."

Слуховете за интерес на Бин Салман към "Юнайтед" не се отсега. Такива се появиха преди време и се засилиха през миналата есен покрай участието на синовете на базирания в щата Флорида милиардер Малкълм Глейзър в инвестиционен форум в Рияд. Те обаче не отидоха на събитието заради отзвука от смъртта на журналиста Джамал Кашоги. За екзекуцията му е винен именно принцът.

Престолонаследникът е футболен запалянко. Той присъстваше на откриването на Световното в Русия, като седеше до Владимир Путин и президента на ФИФА Джани Инфантино.

Семейство Глейзър редовно отрича, че може да продаде "Манчестър Юнайтед". Фамилията закупи клуба за 790 милиона паунда преди 14 години и го вкара в дълг. Оттогава в медиите многократно се появяваха писания за интерес към рекордьора по титли в Англия - най-вече от Азия.

"Юнайтед" все пак има бизнесотношения в Саудитска Арабия - с телекомуникационната компания "Сауди телеком".