Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Принц Мохамед бин Салман, престолонаследникът на Саудитска Арабия, няма намерение да купува "Манчестър Юнайтед", заяви министърът на медиите на кралството Турки ал Шабанах в туитър.

През миналата седмица булевардният британски в. "Сън" тиражира информацията, че Бин Салман отправил оферта от 3,8 милиарда паунда за "червените дяволи" и предвид размера й щатското семейство Глейзър може да реши да продаде един от най-големите клубове в света.

"Съобщенията, че престолонаследникът принц Махемед бин Салман има намерение да купува "Манчестър Юнайтед", са напълно неверни, пише министърът. - "Манчестър Юнайтед" имаше среща с PIF Saudi (​Public Investment Fund, бел. ред.), за да дискутира възможност за спонсорство. До договор не се стигна."

Слуховете за интерес на Бин Салман към "Юнайтед" не се отсега. Такива се появиха преди време и се засилиха през миналата есен покрай участието на синовете на базирания в щата Флорида милиардер Малкълм Глейзър в инвестиционен форум в Рияд. Те обаче не отидоха на събитието заради отзвука от смъртта на журналиста Джамал Кашоги. За екзекуцията му е винен именно принцът.

Престолонаследникът е футболен запалянко. Той присъстваше на откриването на Световното в Русия, като седеше до Владимир Путин и президента на ФИФА Джани Инфантино.

Семейство Глейзър редовно отрича, че може да продаде "Манчестър Юнайтед". Фамилията закупи клуба за 790 милиона паунда преди 14 години и го вкара в дълг. Оттогава в медиите многократно се появяваха писания за интерес към рекордьора по титли в Англия - най-вече от Азия.

"Юнайтед" все пак има бизнесотношения в Саудитска Арабия - с телекомуникационната компания "Сауди телеком".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.