Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И най-големият онлайн магазин в света - Amazon - планира да влиза в автомобилната индустрия.

Компанията на Джеф Безос ще инвестира в проект за електрически пикап. Така тя се нарежда до подобни амбиции на други техногиганти - Apple и Google.

Пикапът ще е по идея на стартъпа Rivian. Машината ще е с товароподемност 800 кг и четири електрически мотора с общо 710 конски сили мощност при най-скъпия модел.

Батерията от 180 киловатчаса ще осигурява пробег до 640 км.

Интериорът на пикапа на Rivian.

Не е ясно точно колко пари влага в проекта Безос, но Rivian са получили общо финансиране от 700 млн. долара, като лъвският пай от това е дошъл от Amazon.

По план доставките на първите пикапи трябва да почнат до края на 2019 г. Сега човек може да направи предварителна поръчка срещу скромен депозит - 1000 долара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.