Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и съпредседател на малката управляваща коалиция Обединени патриоти Валери Симеонов категорично отрече неговата партия да е инициирала скандалното обезсмисляне на преференциите с промените в Изборния кодекс. Коментарът на Симеонов пред Клуб Z е в отговор на твърдението на премиера Бойко Борисов, че не ДПС, а НФСБ стои в дъното на този текст, с който се промениха изборните правила и взривиха обществеността. 

"За съжаление никъде не се отбелязва, че Националният фронт за спасение на България е главен инициатор да се вземе това решение. ДПС са го подкрепили, точно обратното се говори", заяви днес на брифинг лидерът на ГЕРБ.

Това е същият брифинг, на който Борисов обяви, че депутатите отново ще ремонтират Изборния кодекс с цел връщане на старото положение с преференциите.

"Това е пълна тъпотия! Твърде вероятно е Борисов да не е добре запознат", заяви Симеонов.

По думите му позицията на НФСБ за вдигане на прага за влизане с преференции винаги е била една и съща, затова партията е подкрепила изменението. Но да го е инициирала или осъществявала контакт точно с ДПС - това не било вярно.

Същото заяви и зам.-председателят на правната комисия в парламента Христиан Митев (НФСБ).

"Има такава система в Австрия и Холандия и ние я подкрепяме. Но дори формално не сме вносители на поправката ние, а колегите от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид", посочи Митев. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.