Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"В XXI-ви век е факт, че има заплахи за териториалната цялост на европейски страни, имаше териториална заплаха за Грузия, сега има за Украйна. Има замразен конфликт в Молдова, в Нагорни Карабах. Ние не можем да изключим преки заплахи и за България".

Това коментира пред БНР военният министър Велизар Шаламанов. Преди дни военното министерство публикува проект стратегията "Визия 2020", в който Русия се посочваше като заплаха за България. Впоследствие премиерът Георги Близнашки разпореди този вариант да бъде оттеглен, а по-късно Съветът по сигурността към Министерския съвет прие редактиран вариант, в който не се споменава за руска заплаха и информационна война.

Запитан дали тези констатации са били грешка Шаламанов отговори:

"Определено не. Тези констатации се повтарят в официални документи на НАТО и ЕС. Първият вариант на стратегията беше експертен документ, който с мое съгласие беше пуснат за обществено обсъждане. Аз смятам, че важните неща, несподеляни първоначално от всички граждани, трябва да бъдат обсъждани. Вариантът, който беше приет от Съветът по сигурност като работен документ вече отчита политическото съгласие на ниво на кабинет. Но между двата документа няма противоречие. Става въпрос за изказ, за по-дипломатичен език, който беше предложен от МВнР и това е правилният път".

Шаламанов каза още, че българската армия ежедневно се включва в помощ на гражданските власти за справяне с последиците от наводненията - с хеликоптери за търсене, спасяване и евакуация, с модули за действия при наводнения, с осигуряване на топла храна, с медицински екипи.

Ключови думи

Коментари

Тоя не спира да дърдори простотии.

А ти си мекере

опасност

Шаламанов и вся остальная св*ло** ... да не забравите да включите и заплаха от извънземните! Важно е! Иначе бюджета ще ви е малък а пък и чичковците отвъд океана ще ви се сърдят.

opa

леле, отдавна не се беше появявал истински държавник в България. Тоя направо побърка путинските орди немници по форумите. Само така...

пена

Чест и слава на министър Шаламанов

стефан

от коментарите виждам, че вече е започнала информационната война от руските агенти в българия.

Браво!

Браво, господин Шаламанов!

Хеликоптерчик

Включва се но не с"Хеликоптери за........",а с един единствен!Пълен идиот!

StoyanA

Този може ли да си го направим външен министър? Всеки, който поставя изличаването на Русия в топ 3 на външнополитическите си приоритети е достоен за пожизнено гарантиране на този пост.

Woland

Шаламанов е готов за премиер или военен министър. Изказванията му са абсолютно в съзвучие с отговорностите и задълженията, които България е поела като пълноправен член на НАТО и ЕС. Така че всички които го критикуват с пяна на уста са предатели на България. Шаламанов за премиер

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.