Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На снимката виждате значки от Съюза на българските младежки легиони (СБМЛ, впоследствие преименуван от младежки на национални, СБНЛ).

На следващата снимка са ухилените физиономии на ръководителя на СБНЛ о.з. ген. Христо Луков и цар Борис III (виж основната снимка най-горе - бел. ред.).

Всяка година по това време (февруари), в София се провежда марш, наречен Луков, в който младежи вървят из София - под строй, с факли в ръце. Маршът им наподобява на други подобни маршове от ХХ век - на черно-бялата снимка се вижда как маршируват кумирите на Христо Луков, в нацистка Германия.

На следващата снимка са дечицата от Хитлерюгенд - смяната, която нацистите подготвяха, за да да има кой да воюва 10 години по-късно.

До тях са цар Борис III и Адолф Хитлер в дружеско ръкостискане, при една от честите им срещи.

На цветната снимка от миналогодишния марш се вижда едно семейство, което гледа към маршируващите.

И на последната, отново черно-бяла, е ясното доказателство за това докъде нацизмът доведе България - до отрязани глави, изложени на показ на площада.

В интернет ще видите някои нашенци - пишман-историци, които ще твърдят, че Христо Луков бил един много добър човек, бил спасил (еднолично!) Кюстендил от попадане в сръбски ръце по време на Първата световна война. Че бил приятел с евреите - и това се виждало от джобното му тефтерче, в което бил отбелязал рождения ден на един евреин. И че не бил никакъв германофил, защото дъщеря му се учела в Американския колеж. 

Това, сами разбирате, са напразни опити да се пренапише историята на царство България. Направил съм си труда и съм събрал в няколко глави в книгата си "Уловени в Мрежата" интересна информация за сътрудничеството на царството с нацистите в Германия. То е било напълно доброволно, активно, а не пасивно или наложено със сила на страната. Фенове на нацизма (като Луков!) са управлявали страната и са я вкарали в Тристранния пакт, т.е. във Втората световна война - на страната на нацистите. Съветската окупация и последващия 45 годишен режим, който малко се е различавал от едноличния пронацистки режим на царя, са пряко следствие от влизането на България във войната. Освен това смешният плач, че Луков бил всъщност герой, а СБНЛ - патриотична организация не издържат на елементарна проверка на документите и фактите (видно и от снимките). 

Прочее, след като всички привърженици на нацизма се оказват герои (и жертва на комунистите!), да цитирам журналиста Иван Бакалов, който преди пет години попита: защо "някой не посочи кой, аджеба, е бил фашист и съюзник на Хитлер"? Кой обяви война на САЩ и Великобритания, изсели евреите (а една част прати и в концлагерите), взе им имуществото и т.н.?"

Вече пет години нито един от привържениците на пронацисткото управление на цар Борис III не е отговорил на този въпрос. 

Нито един от маршируващите с факли не иска да отговори на този въпрос.

Нито един от разпалените "антикомунисти" не може да отговори на този въпрос.

А не могат и не искат, защото отговорът е ясен: царство България не е демократична държава. Царят е верен съюзник на Хитлер. Държавата подкрепя с материални средства, храни, боеприпаси и т.н. воюващите германски войски, а - защото това не е достатъчно за "патриотичните" цар, премиер Филов и неговите министри - освен това окупират територии в Гърция и Югославия, за да е ясно, че страната е не просто пасивен съюзник, а напротив - активен, при това много.

Всеки, който отдава чест на "героя" от войната ген. Христо Луков, трябва да знае, че почита един върл почитател на нацистка Германия и сам ръководител на пронацистка организация. 

Всеки, който пали факли и носи, трябва да знае, че на този огън изгаря чувството за патриотизъм и то бива заменено от национал-шовинизъм. 

Всеки, който си мисли, че "това у нас няма да се случи" да погледне снимките и да се замисли, че Хитлер идва на власт през 1933 г., а войната започва само шест години по-късно.

И, накрая, ако някой си мисли, че маршируващите не са неонацисти, а истински "патриоти" и "националисти", достатъчно е да се зачете в коментарите на стената на луковия марш във Фейсбук, за да види, че там се вихри най-спокойно езика на омразата към евреите, към чужденците, към хомосексуалните хора, към всеки, който не се прекланя пред фена на нацизма Христо Луков.

-----

Текстът е публикуван в профила на Вени Марковски във фейсбук. Клуб Z го препечатва с негово разрешение, заглавието е на редакцията. 

 

 

Коментари

Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

комунистът

си е комунист. Нищо старо не забравя, нищо ново не научава.
John Dibbler's picture
John Dibbler
Dibbler

окупират територии в Гърция и Югославия

Знае ли господинът кои са тези територии и защо са "окупирани"? Това са изконните български земи, откраднати първоначално от съюзниците разбойници след Междусъюзническата война. След като си ги "окупираме" обратно от 1915 до 1918, Съглашението ги връща обратно на съюзниците си. Това са български земи и е антибългарска теза, че България от нацистки и шовинистични подбуди ги е "окупирала". Господинът е антибългарин освен комунист / инернационалист. Дугото, което е написал е със сходна стойност и правдободобност. Много жалко, че все още образовани хора мислят и пишат такива неща в публичното пространство... 30 години след промените, за тях нищо не се е променило и комунизмът и неговата пропаганда са основен приоритет.

Геноцид+ окупират територии в Гърция и Югославия

Съмнявам се да се сещат и за геноцида срещу българите по Беломорието извършен от гърците. Вулгарос на мин мини - българин да не остане, това е бил девизът им. За сърбските зверства в Северна Македония какво да кажем. Според тях Луков би трябвало да е демократ според днещния аршин... С грешен аршин мерят!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Или много елементарна

Или много елементарна манипулацийка това със снимките, или прекалено празна глава на автора. Какво трябва да видим на снимката на децата прескачащи огъня ? И какво трябва да видим на снимката с отрязаните глави (приемам, че образа е достоверен) ? Да видим, че там с големи букви пише "НИЕ СМЕ ФАШИСТИ И РЕЖЕМ ГЛАВИ" ? Не, не пише такова нещо, такова нещо внушава (опитва се да внушава) автора. Така подхвърлена тази снима с такива внушения е едно къв едно с методите на съвременната пропаганда за дебили. ... Ама той и автора нещо се е одебилил.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... за да може да се

... за да може да се коментира снимката с отрязаните глави, трябва съвсем точно да се посочи къде и кога е направена и кои са хората на снимката. Ми че тая снимка може дори да не е правена в България, а да не говорим, че може и да е правена например през 1945

Аман от манипулации!

Автора окончателно ми падна в очите. Та най-големия почитател на Хитлер е самия Сталин!!!! Всичко в СССР е построено с немски и американски техника и технологии! Сталин до последно е снабдявал Хитлер със суровини.... но накрая Хитлер е изпреварил с 8 дена!

Необективен и предубеден

Абсолютно! От тук на сетне каквото и написано от него да прочета, не бих го взел на сериозно. Даже и ще се въздържам изобщо да чета каквото и да било от този човек. Поне да се беше консултирал с оня учител по История, Жасмин преди да пише.

Предубедено без аргументи празнословене

Абсолютно предубедено и без реални аргументи празнословене! "Направил съм си труда и съм събрал в няколко глави в книгата си "Уловени в Мрежата" интересна информация за сътрудничеството на царството с нацистите в Германия. " Къде са тези тези цитати които безспорно доказват тезата ви за генерал Луков??? Какво общо има той с тези снимки от Нацистка Германия??? За манипулацията със значката какво да кажа... Нищо не се разбира! Как не ви е срам?!!!

Срам за автора

Авторът отрича ли, че генерал Луков е Български Патриот взел участие в Балканските войни и ПСВ, Герой? Авторът отрича ли размирните времена в които е живял и опасностите за съществуването на България? Авторът отрича ли поляризацията на европейското обществото по това време? Авторът отрича ли, че разбиранията и порядките по това време са коренно различни от 60-те години и са претърпели пълна метаморфоза до наше време? Авторът ще даде ли пример, един цитат в който генерал Луков изказва нацистки или фашистки възгледи и антисемитизъм, или разчита само на голословие и снимки от нацистка Германия? Авторът ще каже ли нещо за Богдан Филов и отношението на генерал Луков към него?

Да

Да, генерал Луков е върл националист и почитател на нацизма. За съжаление на 9.09.1944 г. у нас идват още по-върли комунисти и избиват цвета на нацията . Не искам да влизам в спора, кои са по злокобни.

Защото ти така казваш!

Твърдиш нещо без един аргумент, едно изречение доказвайки това твое твърдение и не искаш да влизаш в спорове. Лицемер!

Да Националист

Да Националист, тогава това е било жизненоважно за България! Бил е Войн отдал живота си за добруването и интересите на България! Нацист, на баба ти хвърчилото, с извинение!

Съдници

Авторът оспорва "легендата" за спасението на Кюстендил и цяла Югозападна България (според военни специалисти), но пропуска да спомене масовите бунтове на войниците с промити мозъци, подложени на Хибридна Война от Москва и осъществена от местната им 5-та Колона в България, досуш като днешните бесепарски и руски тролове които работят денонощно рамо до рамо с руските си колеги по всички форуми. Нима тогава в онези времена не е имало обоснована нужда от български Националисти? Защо така крайно съдите този човек? Защо не поставите плюсовете и минусите и бъдете обективни? Чия кауза защитавате? Българската ли, или някоя друга?

Чест и Достойнство

Генерал Луков е загубената Чест и Достойнство на България. Онези Чест и Достойнство които ни отнеха преди 70 години и ни превърнаха в бездушни плашливи роби!
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Здравейте,Клуб Z.Редовно Ви

Здравейте,Клуб Z.Редовно Ви чета и много Ви уважавам,защото съм дясно мислещ човек и положително настроен към всичко традиционно българско,което е поддържало българския народ да бъде това,което е бил,но за съжаление,което е грубо прекършено от 09.09.1944 година.Вие като медия,естествено хубаво е,че има и други подобни на вас в България,та вие давате правилната и алтернативна информация за тези българи,които искат да я търсят.Защото е излишно да коментираме т.нар.официални средства за информация,които не случайно наричаме окупирани и превзети.В този ред на мисли много останах учуден,че давате трибуна за изказване на един подчернано ляв,да не кажа откровен комунист,какъвто е Вени Марковски.Съгласен съм,че всеки демократично мислещ човек трябва да има търпимост и уважение към различното от неговото мнение,и от тази гледна точка предполагам,че сте публикували тази статия,но да наричаш един отявлено смел и предан на България генерал като Христо Луков нацист,е нещо,което никой наричащ себе си българин,не трябва да си позволява.Още повече,че информацията за личности като него е умишлено оскъдна.Както е умишлено оскъдна и историческата информация за България до 09.09.1944 г.,говорим,че на вярната информация почти не се дава гласност.Ясно е къде са българските архиви и кой ги държи откраднати и пленени 70 години.Добре е,че има вече истороци и журналисти,от които да разберем част от истината за нашата България.Една от тези истини,е че в България преди 9-ти никога не е имало нито фашизъм,нито нацизъм.Уважаеми Клуб Z,мисля,че е крайно време на такива личности,като г-н В.Марковски не само да не им се дава трибуна, и решително да им се отнема думата.Хора като този човек никога не са били и няма да бъдат българи,а откровени комунистически фалшификатори и родоотстъпници.Да живее България!
 's picture

godo1952

Калин

От потомственото червено водорасло Марковски едва ли някой може да учи история. За това си има други хора. Те подробно ще ви обяснят много неща, коаито ги няма в другите учебници – че Хитлер и Сталин започват заедно Втората световна война, че на 17 септември Съветският съюз влиза във Втората световна война като напада Полша. Пленява 150 000 армия. Милион и половина поляци са изпратени в Сибир. Половината не оживяват и не се връщат в Полша. На 18 септември Вермахта и Червената армия правят общо парад в Брест-Литовск. Подписано е Грманско-Съветско споразумение за подялбата на Полша.

Полусмихнатият полуидиот Вени

Полусмихнатият полуидиот Вени Марковски прави пропаганда в стил дружество "Георги Кирков". В България никога не е имало фашизъм и нацизъм. На Марковски му липсват основни познания по история и политология. Клишетата, с които борави са от времето на 1959-60 година, времето на 'Победилия социализъм", каквото и да значи това!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.