Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Комунистическото минало на БСП продължава да бъде основен инструмент за мобилизация на електората. Както и русофилството. Предстоящите парламентарни избори очевидно няма да са изключение.

„Току-що ремонтираното „Цариградско шосе“ ще се казва проспект „Владимир Путин“, като естествено продължение на булевард „Руски“. Ако идеята ви допада, то имате кандидат, който поема такъв ангажимент. Това е Георги Бойков Димитров от листата на БСП в столичния 24-и район.

Лидерите на партията не говорят такива неща по телевизията. Няма да ги прочетете и в програмните документи на БСП. Извън прожекторите обаче тече една съвсем различна кампания. В следващите редове е представен само един пример.

Георги Димитров позира с тениска на рок групата Iron Maiden за профилната си снимка във фейсбук.

Споменатото в началото име не е съвпадение – Димитров е внук на „вожда и учителя“ Георги Димитров. „Аз съм най-левият мирен кандидат на БСП, по-наляво от мен е само революцията“, обяси кандидатът пред Клуб Z. Кампанията му за привличане на преференции вече активно тече в социалните мрежи. Димитров пише само с главни букви. И често.

„ТОЧКА 5 ОТ ПЛАНА ДИМИТРОВ: НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ОКУПАТОРИ, НАРИЧАНИ ЗА КРАТКО ИНВЕСТИТОРИ И КОНЦЕСИОНЕРИ“.

Няколко дни по-рано той е постнал още една точка от „плана Димитров“.

„ТОЧКА ПЪРВА ОТ ПЛАНА ДИМИТРОВ – НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!“

Помолих го да ми изпрати всички останали точки от Плана – щели да бъдат готови в близките дни. Общо десет са.

Пише грубо, често обидно, за американците и инвеститорите. Наводненията в страната му дадоха повод да заклейми няколко пъти капитализма.

„ПРИ ТЪПИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ВСЕКИ ДЪЖД ВОДИ ДО НАВОДНЕНИЕ“

„ПО ВРЕМЕТО НА ТОШЕ ОТ ДЪЖД ИМАШЕ САМО ГЪБИ МАНАТАРКИ. ТОГАВА ВСИЧКИ ЯЗОВИРИ И ГОРИ БЯХА ДЪРЖАВНИ. ГАДНИТЕ ЧАСТНИЦИ БЯХА ИЛИ В БЕЛЕНЕ, ИЛИ НА БАЩА СИ В ГАЩИТЕ“.

Извън фейсбук е доста по-умерен. „Бързата национализация“ се заменя от „дълъг процес“ и „убеждаване на обществото“. Признава, че крайните изявления в интернет са умишлено водена политика.

За да може да се събуди гласоподавателят, трябва да има по-рязко и радикално говорене. Самото настроение на народа е такова. Всеки се бори за някакъв брой гласове“, обясни Димитров.

Когато бившият външен министър Кристиан Вигенин бе предложен за водач на листата в Благоевград, Георги Димитров – внук отново реагира радикално:

„ВЪН УКРАИНСКИТЕ БОКЛУЦИ ОТ БСП!“

Георги Димитров имаше свое предложение за червените листи:

„АКО ВЛАДИМИР ПУТИН БЕШЕ ВОДАЧ НА ВСИЧКИ ЛИСТИ НА БСП, ЩЯХМЕ ДА РАЗМАЖЕМ ВСИЧКО ЖИВО НА ИЗБОРИТЕ. НЯМАШЕ ДА ПРАВИМ КАМПАНИЯ, ЩЯХМЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ПО ТЕЛЕВИЗОРА!“

Владимир Путин е близко до сърцето на кандидата. Както и всичко руско.

„Ние сме една вяра, една кръв и с широките руски души винаги ще се разбираме“, казва Димитров.

Не крие своята неприязън към американците. Понякога много грубо.

„НА ТИЯ БЕЗМОЗЪЧНИ КРЕТЕНИ НЯМА НУЖДА ИСЛЯМИСТИТЕ ДА ИМ РЕЖАТ ГЛАВИТЕ“.

Радва се, когато „Атака“ организира протест срещу военния министър Велизар Шаламанов за проекта на „Визия 2020“. Тогава призовава:

„#ОСТАВКА НА АМЕРИКАНОИДА ШАЛАМАНОВ! НА ОРУЖИЕ БРАТЯ, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ“.

Заканва се на своите политически противници да намерят „лобните си места“. Ядосан е, че президентът Плевнелиев и премиерът Близнашки били под чадъри по време на честването на Съединението в Пловдив:

„БЛИЗНЕТО И ПЛЕВЕЛА ГЛЕДАТ КАТО ПЛЪХОВЕ МОКРО БРАШНО. НО ТРАЙ НАРОДЕ, ИДЕ РЕВОЛУЦИАТА И ВСЕКИ ЩЕ БИДЕ ПОСТАВЕН ДЕКА МУ Е ЛОБНОТО МЕСТО“.

Харесва „Атака“ и казва, че планът му се припокрива на 60% с „Плана Сидеров“. Също като говорителите от „Атака“ използва израза „колониален модел“, а имигрантите нарича „пришълци“.

А ако някой ден управлението попадне в ръцете на хора като Георги Димитров, добре е да знаете какво ни чака.

„НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ И УПРАВЛЕНИЕ С ДЕКРЕТИ:

ДЕКРЕТ ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ГОРИТЕ, ЯЗОВИРИТЕ, МОРЕТО, МОНОПОЛИТЕ, КОНЦЕСИИТЕ И БАНКИТЕ.

ДЕКРЕТ ЗА НЕУТРАЛИТЕТ И ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

ДЕКРЕТ ЗА ВКАРВАНЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ 500-600 СЕМЕЙСТВА В ЗАТВОРА ИЛИ ИЗСЕЛВАНЕТО ИМ ЗАЕДНО С АНТУРАЖИТЕ.“

Така изглежда платформата на кандидат на Българската социалистическа партия, която е част от Партията на европейските социалисти.

Ключови думи

Коментари

Внука заедно с цялото семейство на другаря Димитров трябва да е в затвора за национално предателство поради опита на последния да отреже 1/3 от България за да създаде измислената държава Македония. Добре че тази лудост пропадна, та съсипа живота само на няколко милиона "македонци" и пожали пиринско от комунистическата лудост.

Vanyo_Ivanov

Ето докъде води злоупотребата с комунистическа идеология ...

Деян

Оставете човека на мира! Той не е виновен. Първопричината е в гена. Неговия е комунистически, вярно, но никой не е виновен за наследствеността , което му е завещана от родителите. А и погледнете на нещата и от към смешната им страна. Всяко село си има своя идиот. Този пък е държавния идиот. Да ни е жив и здрав, та да показва нагледно какви не трябва да бъдем.

kashpirovska

От гена си не можеш да избягаш! Не бях чувала за съществуването на този луд,посмяхме се,айде сега да идват ония от 4-ти километър с белите ризки с дълги ръкавки!

Милен

Това е положителен демократичен процес, макар и опасен донякъде. Време е БСП да си се раздели на олигофрени и социалдемократи. Борбата за гласове е валиден довод, имат право със Сидеров да си съберат няколко процента и да ги дават по 2-3 пъти по телевизията около избори, за да може останалите да са наистина БЪЛГАРСКИ партии!

Nik

Чемодан-вокзал-Россия! ВЪН от България, путиноиди мръсни!!

65

Чемодан - вокзал - Россия, но после по стар съвецки обичай ще стане Ковчег - вокзал - Болгария. Мавзолея на дядо му гошо тарабата го няма и ще трябва да го носят на Бузлуджа.

Yordan

Има един стар български военен марш - един завет. Текстът е следният: "Един завет оставили са нам дедите". Та този хубавец просто спазва заветът на дедите му - в случая конкретно на дядо му, чийто завет е предателски и антибългарски.

Кръгъл

И той, и тези дето го псувате сте един дол дренки и трябва малко повече да поработите преди да се произнасяте.

db

"Капитализъм, ЕС, САЩ!" Така по-добре ли е? И за колцина? Отвъд провокативната лексика е мисленето и светоусещането на значимата част от българите - на хората с провалени животи и разбити надежди за сносен живот. С подигравки и високомерна ирония няма да им отнемете основанията да не приемат "цивилизационния избор", който никога не са избирали.

Цецо

Оформен алкохолик.

Константин

Има още нещо интересно. Фланелката която носи е на песен за Кримската война в която англичаните възхваляват своята победа заедно с турците срещу Русия на чиято страна са се сражавали и много българи. Абе то изобщо има ли някой комунист, който да не си противоречи с всяко второ действие?

Синът на Георги Димитров и Роза Димитрова/рускиня/ е осиновено дете-Бойко.

5кофф

Дядо и внуче си говорят - Дядо ти бил ли си комунист? - Бил съм моето момче,бил съм. - Ама убеден комунист ли си бил или? - Абе единият май убеден беше ама и двамата много ги бих.

Милен

Хахахахаааааааааааа, това ме разби :)

Гео Милев

Не сте прави, господа, да се шегувате така. Царските безврати ченгета не просто биеха. Удушаваха ни в мазетата и ни захвърляха в масови гробове... Ето, аз бях чудесен художник, поет и преводач. Истински лидер на българската интелигенция. Цяла Европа ме уважаваше. И мен ме хвърлиха в масов гроб. Защото написах поема, която не им хареса.

КомунизЪма и фашизма са режими крепящи се на омразата, разделението на хората, стремящи се да контролират целия свят, изповядват максимата "който не е с нас - е против нас. Често се крият зад маската на национализма

Т. Ковачев

Този човек дали осъзнава, че от "500-600 СЕМЕЙСТВА В ЗАТВОРА " поне половината са от собствената му партия?

Знаете ли как с едно изречение можете да дадете отговор защо комуноидно русофилистичната измет мрази САЩ и ЕС? Народа го е казал отдавна - "На калпав к*р - вълната му пречи". Впрочем русофилистичната сган у нас често изпада в "нон-сенс" - възхвалява РККА че ни "освободила" на 09.09 и руската армия от турско, обаче пропуска че армиите които ни освободиха 1878 и 1944 всъщност са врагове. Също така в днешни времена са в друг "нон-сенс" - русофилистичните измекяри до един са и комуняги, само че в Русия КПСС я забраниха, а днес в Русия капитализма по ярко изразен от колкото беше в САЩ и Запада през 1944-1989... Та конуноидчета - разберете се първо със себе си - на кой и за какво симпатизирате

петя

кретен като дядо си..............................

Вейдърчо

От цялата работа, става само тениската.Чак някак криво ми става, че IRON MAIDEN имат такъв фен... Другото няма смисъл да го коментира човек.

jelezniq ergen

tova nedorazomenie e absolyutno alkoholizirano kopie na dqdo si piqndurnik !!!!!!!!

iapa

K R E T E N!!!!!!!KAMAK I V MORETO!!!!!!

IAPA

DIMITROVGRAD i BLAGOEVGRAD s novi imena!!!!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.