Партия ГЕРБ изпраща всички свои кандидати за народни представители да подпомогнат хората в пострадалите от наводненията региони. Решението за това е на Изпълнителната комисия, съобщиха от пресцентъра на партията.

Всички над 470 кандидати от листите на ГЕРБ ще се включат в почистването на домовете на засегнатите домакинства, както и в отстраняването на нанесените щети в Монтанско, Бургаско и Хасковско. В инициативата като доброволци ще се включат всички структури на партията – Младежи ГЕРБ, Жени ГЕРБ, Старейшини ГЕРБ и Предприемачи ГЕРБ. ГЕРБ призовава всички свои членове и симпатизанти също да подпомогнат пострадалите от наводненията граждани и региони.

В партийната централа вече се разработва план за разпределение на кандидат-депутатите в засегнатите от наводненията селища. Ще бъдат осигурени ботуши, лопати, кофи и всичко необходимо за разчистването на наводнените райони. Освен това, ГЕРБ ще осигури за пострадалите домакинства вода и стоки от първа необходимост. Кампанията ще бъде възстановена след като щетите от бедствието бъдат отстранени.