"Пари Сен Жермен" почти си осигури класиране за четвъртфиналите на Шампионската лига след 2:0 като гост на "Манчестър Юнайтед" в първия осминафинал.

Парижани тотално надиграха "червените дяволи" и ги върнаха в реалността, нанасяйки първа загуба на тима под ръководството на временния треньор Оле Гунар Солскяр. Не е за пренебрегване, че френският тим беше без контузените Неймар и Единсон Кавани. Не му бяха и нужни тази вечер.

Босът на парижани Насер Ал Хелайфи.

И двете попадения паднаха след груби грешки в защитата на домакините - видя се, че там са основните проблеми на отбора. Допълнителен удар са контузиите на Антони Марсиал и Джеси Лингард в края на първото полувреме. В понеделник "Юнайтед" играе с "Челси" за Купата на Англия.

Контузеният Лингард.

През първото полувреме ще се запомни фрапантният пропуск на Килиан Мбапе - той не уцели вратата сам срещу Давид де Хеа. Най-опасната акция за "червените дяволи" беше при пробив на Пол Погба. От средата на полувремето ПСЖ доминираше.

Малко преди почивката съдията Даниеле Орсато спести изгонване с втори жълт картон на Ашли Йънг, засилил ненужно извън терена бившия си съотборник Анхел ди Мария.

Парижани натиснаха още по-сериозно след почивката, явно решени да решат всичко още на "Олд Трафорд". Мбапе направи нов пропуск - Де Хеа се намеси. В 53-тата Ди Мария изпълни добре корнер, а на далечната греда Преснел Кимпембе се оказа непокрит пред погледа на Неманя Матич - 1:0 за френския шампион.

Не закъсня и 2:0 - Мбапе бе изведен отлично и се възползва от поредна слаба изява на "Юнайтед" в отбрана. Малко след това едва не стана 3:0. Последва нова ситуация, и още една. Видя, че английският състав не може да отвърне.

До края "Пари Сен Жермен" умело контролираше мача, като заложи на сигурността. А манчестърци така и не стигнаха до чиста голова възможност. Те поизпуснаха нервите си и бяха "нашарени" с картони. Малко преди изтичане на редовното време Пол Погба бе изгонен след второ предупреждение, така ще пропусне реванша.

Другият осминафинал, игран днес, ще предложи далеч по-интересен реванш. "Рома" спечели с 2:1 срещу "Порто". Крайният резултат бе оформен за девет минути. Младият талант Николо Дзанолио вкара два бързи гола в 70-ата и 76-ата минута, а в 79-ата Адриан Лопес остави отлични шансове за "драконите" след хубава комбинация.

В сряда са мачовете "Тотнъм" - "Борусия" (Дортмунд) и "Аякс" - "Реал" (Мадрид) - отново от 22 часа.

Тази вечер се игра и първи 1/16-финал от Лига Европа - "Фенербахче" взе минимален аванс срещу "Зенит" (Санкт Петербург) с 1:0 в Истанбул.