Със солидна порция национализъм стартира предизборната кампания на коалицията "Патриотичен фронт", която обединява партията на телевизия СКАТ Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и доскорошните партньори на Николай Бареков от ВМРО.

Гвоздеят от политическите послания на политическата сглобка, която според повечето социолози има реални шансове да влезе в 43-ото Народно събрание, бяха заканите да се забранят ритуалните обрязвания на деца (сюнетите) и идеята пред всяка джамия да се вее задължително националният трикольор.

"Ние сме против въвличането на деца в религиозни ритуали, каквото е криминалното на битово ниво обрязване против волята на децата, които не могат да изразят своето желание или нежелание. Ние сме против всякакво промиване на мозъците на децата, докато не навършат пълнолетие, защото никой няма право да наложи собствените си религиозни убеждения на който и да било български гражданин", каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Бургаския тв началник пожела още изграждането на каквито и да било религиозни храмове у нас да става само при наличен брой вярващи. Той обясни, че в Турция са необходими 30 000 души от дадено вероизповедание в населеното място, за да се построи храм.

"В нашата програма залагаме и задължителното издигане на пилон на българския трибагреник пред всеки религиозен храм, независимо от коя религия е", допълни Симеонов.

За основен свой противник от коалицията посочиха първо ДПС, а след това и "всички партии от статуквото и подкрепящите ги други партии". Патриотичният фронт бил готов да се коалира с всички без ДПС.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че коалицията е за "радикално съкращаване на чиновничеството в България, по-добри заплати за чиновниците, които ще работят, но и промяна на техния манталитет със законови средства".

После той доразви идеята си:

"Държавен чиновник – без значение дали ще бъде полицай или министър, при съучастие в извършване на далавера или престъпление, да получава двоен размер присъда спрямо частното лице. И до края на живота си няма да има право да заема държавна длъжност".