Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тези дни изчетох един куп статии по всякакви сайтове колко е важно да си запазим правото да шамаросваме децата. Включително днес ми пратиха история на майка в Англия, чието семейство е преживяло адски сблъсъци със социалните, защото 15-годишният им син казал на съученик, че баща му му разбил устата, а детето само се пошегувало всъщност. Но социалните нещо не схванали шегата и побъркали клетото семейство. Месеци наред ги разпитвали, проверявали ги и следели какво се случва там.

Четох още, че православната църква е против премахването на шамарите, защото - видиш ли - правото на родителя да бие детето си е изконна патриархална ценност. И този закон за защита на детето всъщност е Истанбулската конвенция под прикритие.

Стигам до няколко извода.

Българските деца са най-ужасните на света. Те няма начин да станат хора, ако не ядат шамари.

Българските жени и те са много зле, някои от тях поне. Хем никой не ги бие, хем си измислят да се оплакват. Ако случайно някоя наистина я бият или я убият, тя сама си е виновна. Иначе и полицията е винаги готова да я защити, и закони си има.

Българските гейове обаче са особено опасни. Те дебнат покрай училищата и само чакат да се приеме тази конвенция - да нахлуят там и да обърнат резбата на всичките ни деца. (А спрем ли да ги бием, край, съвсем можем да ги отпишем. Изпуснахме ги тия деца!)

Но това не е всичко. Българските цигани също са далеч по-опасни от всички цигани по света. В другите държави виреят друг вид роми, които не правят такива проблеми. Нашите обаче са по-ужасни от другите и затова си имаме проблеми с тях.

Българските учители, българските лекари, българските полицаи, всички са по-зле от съответните по света - по-прости, по-необразовани, по-корумпирани, по-некадърни.

Не разбирам! Не разбирам защо за нищо не ставаме, ако не ни бият и обиждат, и мачкат, и натискат. И как, аджеба, всички тези български деца, които заминават със семействата си в чужбина, изведнъж и без шамари вземат, че станат хора. И как въпреки сексуалното образование в училище не са станали всички хомосексуални. Не разбирам още как чужбинските жени, като ги бият мъжете им, не са виновни, а нашите са си виновни сами. Явно е по-долно качество българската жена.

Също така не ми е ясно как българските лекари, учители, полицаи, като отидат да работят в чужбина, изведнъж вече не са толкова прости, необразовани и корумпирани. За ромите също ми е мъгла как тук са все на помощи, а там се хващат на работа и изкарват пари и даже пращат на родата.

Нещо във въздуха ще да е.

ПС1. Този текст стига до вас с любезното съдействие на Сорос. (Сорос, ще ти пратя сметката ми в биткойни, знам, че ме четеш.)

ПС2. Тайната причина да харесвам новия закон против телесното наказание е, че възнамерявам да започна да си побийвам четирите деца, та дано някой ги вземе и да си почина малко най-после.

---

*Мария Пеева е майка на четирима синове, отскоро и баба. Освен това е автор, преводач и създател на блога Мама Нинджа.

 

 

Коментари

Отровната среда

Вече са по-лесно разпознаваеми причините за отровната среда наоколо - когато 2 милиона от по-либералните, по-дейните, по-мотивираните, по-разумните си тръгнат, остават да изпъкнат останалите доскоро магринализирани като "консерви" в училище. И сега патриоти, консерви, вярващи, откровено прости са мнозинството. В тази среда си личи още повече липсата на онова, което в англоезичния свят се нарича "common sense" - порция неписани правила, които по презумпция се знаят от всички. Не е случайно, че в нашия език такова определение няма. И така, човеци като всички останали, но в отровната мъгла на дебилариума се топим като от сяра...
i l's picture
i l
ivanll

Въпросче

Съгласен съм че биенето на децата за щяло и нещяло е глупост, но дори и без бой насилието си остава - викане, обвинения, обиди. С този вид насилие детето може да получи много по-тежки последствия за психиката си, самочувствието си и за решенията които взима в живота. Със забраната на шамарите резултата ще е нулев, просто държавата ще може да изкара всеки един родител виновен, когато това и отърва. И отново на шамарите - какво правим когато 3-5 годишно дете бие майка си, баща си, баба си защото не му вървят по свирката?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.