Кремъл поставя под съмнение достоверността на новите публикации, според които е имало и трети замесен в инцидента в Солсбъри, който преди това е извършил и отравяне в България, съобщава БТА. Така Дмитрий Песков - прессекретарят на руския президент, коментира публикации на онлайн изданията "Белингкат" и "Инсайдър", информира ТАСС.

По-рано бе съобщено, че "Белингкат" е извършил разследване и е стигнал до разкритието, че агентът от ГРУ Сергей Федотов е опитал да отрови през 2015 година в България бизнесмена Емилиян Гебрев, сина му и един негов колега.

"Видяхме съобщенията в тази връзка. Има само един въпрос: как е могло през 2015 г. да остане незабелязано използването на някакво бойно отровно вещество в Европа, защо това се е разбрало едва сега?", каза Песков.

И добави:

"Не знаем доколко отговаря това на истината, отговаря ли на истината изобщо, не знаем на какво са се опирали съставителите на тази информация, не знаем доколко са компетентни те, кои са те и изобщо дали е истина всичко това".

На 6 февруари "Дейли телеграф" съобщи, че по думите на негов източник британското следствие проучва версия, според която в отравянето на двамата Скрипал е участвал и трети човек - служител от руското военно разузнаване, използвал псевдонима Сергей Федотов. По данни на източника Федотов е трябвало да излети за Москва заедно с другите двама заподозрени - Александър Петров и Руслан Боширов, но в последния момент си е прибрал багажа и е останал във Великобритания.
Вестникът пише, че той може би е променил намерението си за връщане в Русия, щом е разбрал, че Сергей и Юлия Скрипал са оцелели. Източникът не изключва, че третият замесен в случая може все още да се намира в кралството, съобщава БТА.