Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ден след обявяването й концепцията на ВМРО за интеграция на циганския (ромския) етнос вече предизвиква ожесточени дебати. 

Бившият депутат от ДПС Александър Методиев в разговор с организационния секретар на ВМРО Юлиан Ангелов по би Ти Ви в четвъртък сутрин заяви, че документът е в разрез с конституцията, защото поставя изисквания само за ромите, а не за всички граждани.

Методиев попита защо концепцията се появява преди изборите и "създава етническа омраза, етническо напрежение, което е опасното".

Макар да се съгласи с Ангелов, че трябва да се отнемат социалните помощи на роми с очевиден висок стандарт на живот и които отказват да учат или да работят и че трябва да се събарят незаконните постройки, Методиев опонира, че самата администрация допуска нарушения и че при разрушаването трябва да се спазват законовите процедури. 

"В тази концепция никъде няма нарушаване на права на граждани",  каза Ангелов.

По думите му единствената й цел е "тези, които не спазват нормите, да ги спазват".

За дискусионната "трудова повинност", която предлага концепцията, той обясни: 

"Самото образование да бъде така направено, че да даде професия на тези хора".

 

Концепцията на Красимир Каракачанов е противоконституционна, заяви депутатът от ДПС Красимир Каракачанов.

"Всички ние се раждаме с равни права, имаме свободно движение. Тук става дума за един вид крепостничество. Ако някой не иска да се занимава със земята, която му се предостави, това не е ли вид принуда. Когато говорим да ограничим български граждани да имат повече от 2-3 деца, това не е ли форма отново да принуда? Дори говорим за преднамерена намеса в държавата. Когато говорим за така наречените детски надбавки, детски помощи, някаква комисия щяла да определя видите ли кой да получава и кой да не получава. Задавам отново въпроса - България няма ли деца от неромски произход, които не посещават училища", заяви Ибрямов.

Според него това е"философията на нацизма".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.