Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Усещането за корупция е субективно, а не на база обективни факти. И колкото повече се говори за нея, толкова повече хората оставят с впечатление, че я има. Така началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов - Румяна Бъчварова, разясни пред БНТ класацията на "Трансперънси интернешънъл", според която България се намира на 77-мо място от 180 държави.

Помолена да коментира изнесените обвинения от страна на БСП и Елена Йончева за злоупотреби от страна на министъра на културата Боил Банов, Румяна Бъчварова обвини левицата в разпространение на негативизъм към правителството. Тя заяви, че съжалява Елена Йончева, защото за два дни се превърнала от знаме на БСП в човек, който разпространява недоказани доноси.

"Държа да отбележа, че тази класация (на "Трансперънси интернешънъл", бел. ред.) е на база субективно усещане, а не на база обективни факти. Колкото повече се дискутира темата, толкова повече хората остават с впечатление, че има корупция", коментира Бъчварова пред БНТ.

Тя посочи, че управляващите не спират да работят срещу корупцията и посочи за пример новата мегаагенция за борба с това негативно явление. Според нея ГЕРБ имали не само политическа воля, намерили решение, а вече имат и работещ инструмент за борба с корупцията. Бъчварова обаче отказа да коментира работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КНКОНПИ).

Според Румяна Бъчварова няма обективни прични кабинетът да подава оставка и да има предсрочни избори.

"Има нещо в поведението на ГЕРБ, което кара хората да му вярват и те са повече, от тези които вярват на БСП", посочи тя, разяснявайки факта, че партията й е на власт повече от 10 г.

По думите й ГЕРБ успяват да намират мнозинства в парламента, за да осъществяват своите идеи.
 

 

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

???????????????

От далечния Брюксел, може да се говори за усещане за корупция в България... Като ПЪРВА в таз класация в ЕС... УЖ управляващите ни може да са уповават на Брюксела и да са правят, че ни духат в очите.. Та да уловим и ние УСЕЩАНЕТО... Щото тя истината - ТУК СИ Е КОРУПЦИЯТА, за матряла си е публична тайна... Досущ като таз - как БОРКОР с химикалката и работа в Новините на ТВ-тата, я пребори таз пуста корупция през първио им мандат..
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

има

ама не в ГЕРБ, а в тиквите на избирателите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.