29-годишен мъж от щата Флорида на име Грант Амато бе арестуван днес заради убийството на родителите си и на брат си.

Амато откраднал от семейството си 200 000 долара, които прехвърлил на жена в България, с която се запознал в чат за онлайн връзки, пише електронното издание clickorlando.com.

Бащата на Грант - Чад Амато, на 59 години, майката Маргарет Амато, на 61 години, и братът Коуди, на 31 години, били открити мъртви в дома им в Чулуота във Флорида във петък. Грант бил арестуван днес за тройното убийство. В трите месеца преди убийството на близките си той откраднал от тях 200 000 долара и прехвърлил парите на жена в България, с която общувал в еротичния сайт Кам гърлс (Cam Girls).

Пред разпитващите го Грант разказал, че родителите му научили за кражбата и му дали ултиматум - да изкара 60 дни програма за пристрастени към интернет и към секса, или да напусне дома им.

Грант бил закратко в лечебно заведение във Форт Лаудърдейл, от което излязъл на 4 януари. При завръщането си у дома близките му поставили нови условия за съжителство и казали, че ще го изгонят, ако не ги изпълни. Едно от тях включвало да не комуникира с жената в България, но Грант казал, че това било несправедливо, защото тя му била приятелка и продължил да общува онлайн с нея.

Така се стигнало до скандал на 24 януари. Семейството на Грант било открито мъртво на следващата сутрин. Бащата Чад Амато, на 59 години, майката Маргарет Амато, на 61 години, и братът Коуди, на 31 години, имали рани като от екзекуция, разказват експерти от шерифския офис на окръг Семинол.

БТА