Дебютът на Тиери Анри като старши треньор претърпя фиаско. Световният шампион с Франция и бивше величие на "Арсенал" бе уволнен в "Монако" след само 104 дни на поста.

Вчера сутринта вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев е казал на Анри, че получава подкрепа и ще остане да работи. Късно снощи обаче той е освободен. Клубът обяви официално, че бившият нападател е "временно наказан". Според Би Би Си обаче още тогава Анри е напуснал клуба, а неговият асистент Франк Паси ще води тренировката днес. 

Според световните агенции Анри ще бъде наследен от Леонардо Жардим  - човека, когото замести през октомври.

В последните дни положението на голмайстор №1 в историята на "Арсенал" стана наистина тежко. Поначало отборът не върви и под негово ръководство, заплашен е от изпадане. Тиери спечели само две победи в 12 мача от Лига 1. През миналия уикенд той каза тежки думи за роднините на защитник на "Страсбург" след поражение с 1:5. После се извини. 

Скара се с журналисти. Френски медии твърдят, че чашата на собствениците преляла заради решението му трайно да извади от титулярния състав неколцина основни футболисти. Това продължи и във вторник при поредна загуба - от "Мец" за Купата на Франция. Както се казва в такива случаи, Анри е "изгубил съблекалнята".

Той беше асистент в тима на Белгия, достигнал до третото място на Световното в Русия. Бе кандидат да поеме английския "Астън Вила" в Чемпиъншип, но предпочете "Монако", където стартира кариерата му.

За краткото време в Монте Карло Анри привлече двама футболисти - един от тях е Сеск Фабрегас от "Челси". Обшият брой на мачовете му начело на "монегаските" във всички турнири е 20. Имаше 3-годишен договор.