Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Вицепремиерът и служебен министър на регионалното развитие Екатерина Захариева е сезирала главния прокурор Сотир Цацаров заради издадени разрешения за строеж в имоти в съседство на плаж "Корал", съобщиха  от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Разрешенията са издадени от главния архитект на община Царево. През август тази година при последната проверка на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК), е установено, че от 18 издадени разрешения за строеж са валидни само 9.

Захариева е подала сигнал за 11 имота в землището на община Царево, 9 от които са в  местността "Смайлов чаир", землището на село Лозенец. Някои от строежите граничат с плаж "Корал".  

Общо 20 са издадените разрешения за строеж в два от имотите, които се намират в местността „Рибарницата“, землището на с. Лозенец, община Царево. От тях в сила към момента са седем разрешения. Проверка на ДНСК е установила, че издадените от главния архитект на Царево разрешения и направените им презаверки са извършени при съществени противоречия със закона. 

Разрешенията за строеж са издадени без необходимата процедура по оценка за съвместимостта, в нарушение на Закона за биологичното разнообразие.  Решенията по оценка за въздействие върху околната среда и по преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС на инвестиционните предложения към момента на издаване на разрешенията за строеж и на извършените презаверки също са невалидни.

Проблемите с плаж Корал започват още през 2002 година. Тогава община Царево продава 130-те декара на цена, която е в пъти по-ниска от реалната. След серия от сделки и препродавания теренът става собственост на испанска фирма, която подготвя проекта за застрояване.

Ключови думи

Коментари

РБ

Подкрепяме!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.