Аржентина победи Германия с 4:2 в повторение на финала на световното и взе поне частичен реванш за загубата с 0:1 в Рио де Жанейро 52 дни по-рано. Все пак става въпрос само за приятелска среща, играна на стадион "Есприт Арена" в Дюселдолф. 

Любопитно е, че до 50-ата минута "гаучосите" водеха с 4:0, което хвърли в смут феновете на бундестима на пълната арена.

В основата на всичките попадения бе новото попълнение на "Манчестър Юнайтед" Анхел Ди Мария. Резултатът бе открит в 20-ата минута от Агуеро, при асистенция на Ди Мария. В 40-ата бившият играч на "Реал" намери точно Ламела, който удвои. Третият гол падна в 48-ата, като негов автор бе Фернандес, отново от пас на Ди Мария, който сам заби четвъртия две минути по-късно. Домакините смегчиха разгрома до почетна загуба чрез Шюрле в 52-ата минута и Гьотце в 78-ата.

За изненадващия резултат допринесе и фактът, че селекционерът Йоги Льов започна с донякъде експериментален състав. Атаката водеше реабилитираният Марио Гомес, в защита вместо Хумелс игра Гинтер, а като титуляр започна и младият Крамер. Гомес обаче не сътвори нищо съществено и бе сменен с Гьотце, а Мюлер пък влезе вместо Шюрле. В същото време Аржентина излезе с почти всички най-добри асове, като изключим Лионел Меси, който лекува контузия и си остана в Барселона.

"Не е отмъщение, защото никой не може да върне финала а мондиала", реагира Йоахим Льов.

Контроли играха и два от съперниците на България в квалификационната група за европейското, мачовете от която започват на 9 септември. Азербайджан загуби с 0:4 на терена на Русия. Точно на азерите гостуваме във вторник. Два гола отбеляза Александър Кержаков (6-ата и 12-ата), а другите два бяха дело на защитниците Сергей Игнашевич (41-ата) и Владимир Гранат (81-ата).

"Направихме много грешки. Хубавото е, че ги видяхме преди важния мач с България. Основните ни проблеми бяха в защита. Продължавам да вярвам в моя отбор. Пък и като домакини играем по-добре. Целта ни е класиране на финалите на "Евро 2015", коментира Берти Фогтс, германският треньор на първия български противник.

Руни след гола си

 

 

В същото време Норвегия загуби с 0:1 като гост на Англия на полупразния стадион "Уембли". Голът реализира Уейн Руни от дузпа след почивката. Така новият капитан на "трите лъва" ознаменува дебюта си с лентата като автор на попадение. Норвежците можеха да си тръгнат с точка.