Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Швейцарската компания Global Investment Protection AG започва предлагането на застраховка за инвеститорите във възобновяеми енергийни източници, съобщи Ройтерс. В началото тя ще е предназначена за обекти в Италия, Чехия и България.

Global Investment Protection AG е собственост на енергийната компания Photon Emergy NV, която е със седалище в Амстердам, но развива бизнес в Чехия и Полша.

Заедно с Чехия и Италия България е сред страните, чиито регулатори (б.р., в българския случай Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) въведоха ограничения и допълнителни такси за изкупуването на енергията от възобновяеми енергийни източници. Заради често променящото се законодателство застраховката ще гарантира на инвеститорите, че ще върнат вложените средства, ако правителствата решат да "орежат" допълнително квотите за изкупуване на произведената енергия по преференциални цени.

Междувременно на днешното заседание на служебното правителство беше назначено ново ръководство на ДКЕВР, след като миналата седмица председателят ѝ Боян Боев и заместничката му Лиляна Младенова подадоха оставки, а другият заместник - Еленко Божков, беше отстранен заради конфликт на интереси.

Новият шеф на регулатора е Светла Тодорова, за заместници са назначени Евгения Харитонова и Костадинка Тодорова.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.