Бумът в производството на екологични електрически транспортни средства естествено се разпространи и върху велосипедите. Един от най-интригуващите модели бе показан на тематичния панаир в германското градче Фридрихсхафен.

На изложбата Eurobike бяха представени производители и компании от целия свят. Сред изложилите своите произведения беше и nCycle. Нейният байк, според създателите му, ще измени представите на човечеството за това как трябва да изглежда електрическият велосипед. 

Футуристичният вид на колелото моментално привлича вниманието: и обтекаемата форма на рамката, и необикновените капли и спици, напомнящи за швейцарско сирене с дупки. Покрай забавния външен вид на велосипеда обаче, той притежава и ред преимущества пред потенциалните си конкуренти. Заключването например което позволява да паркираш велосипеда и

Хитрата заключалка

да не се притесняваш, че ще ти го откраднат. Защото става не с катинар и метална жица, а специална дъговидна рама, внедрена в ръкохватката на кормилото. Всичко, което трябва да направиш, е да завъртиш ръкохватката на 360 градуса, да извадиш металната тръба от нея и да я вкараш в другата ръкохватка. Клещи и секачи не ѝ действат, евентуалният крадец трябва да си носи флекс с акумулатор или ножовка, но пък с последната ще види доста зор и ще изгуби много, много време. 

Освен това велосипедът има специален джоб, наречен npocket за превоз на лаптоп или вещи, заради които не ви се разнася раница или чанта. Джобът е невидим - скрит в рамката. Конструкцията му е такава, че по време на движение не пречи на движението и на въртенето на педалите.

В рамата на nCycle е скрит и мотор, работещ с литиева батерия, даваща мощност на двигателя, задния и предния фар. Тя захранва и безжични тонколони, зарежда мобилния телефон и създава холографска проекция на екрана му. На самия екран излизат и приложенията на смартфона, които могат да се ползват, без да отделяш ръце от кормилото.

И не на последно място: велосипедът nCycle има такъв дизайн, че можеш да си го сложиш в средата на хола без никакви угризения. 

И в хола не пречи.