Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Член на Върховния съд на Венецуела обяви, че се е преселил в САЩ, където ще живее в изгнание. Магистратът отказва да изпълни задължението си и да удостовери клетвата, която ще положи в началото на новия си мандат президентът Николас Мадуро, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Съдия Кристиан Серпа каза пред телевизия "И Ви Ти Ви" в Орландо, щата Флорида, че Мадуро, преизбран през май, не заслужава втори мандат, "защото изборите не бяха едно свободно гласуване".

Венецуелският Върховен съд разпространи комюнике, в което увери, че Серпа е напуснал страната, за да се укрие от разследване срещу него по обвинения в "сексуален тормоз, непристойни действия и психологическо насилие" спрямо служители на канцеларията му.

Съдията е напуснал Венецуела заедно със съпругата си и една от дъщерите им.

Серпа обясни, че е заминал, тъй като се страхува за живота си.

Той добави, че възнамерява да сътрудничи на властите в САЩ във връзка с обвинения в корупция, засягащи приближени на Мадуро, и с оглед контрола на венецуелското правителство над Върховния съд.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.