Диего Марадона беше изписан от болница в Аржентина, след като преди няколко дни беше приет с вътрешен кръвоизлив в стомаха, потвърди дъщеря му Далма пред агенция "Ройтерс".

Семейството на легендата твърди, че нищо сериозно не се е случило. Дон Диего напусна преди няколко дни втородивизионния мексикански отбор "Дорадос", на който е треньор, за да се лекува в родината си. Тогава дори тръгнаха спекулации, че той няма да се завърне клуба.

Животът на един от най-големите в историята на футбола продължава да върви в доста турбулентен режим. През миналото лято Марадона беше лице на ФИФА на Световното в Русия. По време на един от мачовете на Аржентина му прилоша и за няколко часа посети клиника в Санкт Петербург. След Мондиала №10 стана президент на беларуския "Динамо" (Брест), но си тръгна внезапно и прие да тренира мексиканския "Дорадос" от Синалоа.

През миналата есен ще се запомни едно тв "интервю" на Марадона, при което той не можа да отрони и дума на въпросите на водещите след мач. Издаваше само странни звуци.

"На онези, които са наистина загрижени за здравословното състояние на моя баща, ще кажа, че той е добре. Скоро ще се прибере у дома", заяви Далма пред "Ройтерс" и аржентинските медии.