Единната социалистическа партия на Венецуела замени с името на покойния президент Уго Чавес обръщението към Бог в своеобразна вариация на Господнята християнска молитва "Отче наш", предаде Ройтерс. 

Вариантът на молитвата, изречена от делегатката Мария Естрея Урибе пред аплодиращата зала, гласи:

„Наши Чавес, който си на небето, да се свети името ти и да дойде при нас заветът ти, така че да можем да го разпространим на хората тук и другаде. Дай ни светлината си и ни води всеки ден. Не ни въвеждай в изкушенията на капитализма, избави ни от злото на олигархията и от престъплението на контрабандата, защото наша е родината, мирът и животът вовеки.

Амин. Да живее Чавес!“ 

Макар че Уго Чавес почина през март 2013 г., към личността му във Венецуела има култ, напомня Ройтерс, цитирана от vesti.bg. 

Чавес спечели подкрепата на венецуелците с мащабната си социална програма и честите атаки срещу „крадливия“ бизнес елит. 

Сега обаче, макар и да е богата на петрол, Венецуела има сериозни икономически проблеми. Годишната инфлация минава 60%, а много стоки се превърнаха в дефицитни

Същевременно бяха обявени и значителни промени в правителството на страната, продиктувани от новата управленска концепция на „Петте революции“. 

В пряко предаване по централните телевизии президентът Николас Мадуро обясни, че става дума за нов етап на започнатата от Чавес „боливарианска революция“. Петте направления на революцията според Мадуро ще бъдат: създаване на ефективна икономика, подобряване на образованието и развитие на науката и техниката, подобряване на социалните програми, опазване на околната среда и „промяна в структурите на буржоазната държава и изграждане на народно-демократична държава“.