Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Единната социалистическа партия на Венецуела замени с името на покойния президент Уго Чавес обръщението към Бог в своеобразна вариация на Господнята християнска молитва "Отче наш", предаде Ройтерс. 

Вариантът на молитвата, изречена от делегатката Мария Естрея Урибе пред аплодиращата зала, гласи:

„Наши Чавес, който си на небето, да се свети името ти и да дойде при нас заветът ти, така че да можем да го разпространим на хората тук и другаде. Дай ни светлината си и ни води всеки ден. Не ни въвеждай в изкушенията на капитализма, избави ни от злото на олигархията и от престъплението на контрабандата, защото наша е родината, мирът и животът вовеки.

Амин. Да живее Чавес!“ 

Макар че Уго Чавес почина през март 2013 г., към личността му във Венецуела има култ, напомня Ройтерс, цитирана от vesti.bg. 

Чавес спечели подкрепата на венецуелците с мащабната си социална програма и честите атаки срещу „крадливия“ бизнес елит. 

Сега обаче, макар и да е богата на петрол, Венецуела има сериозни икономически проблеми. Годишната инфлация минава 60%, а много стоки се превърнаха в дефицитни

Същевременно бяха обявени и значителни промени в правителството на страната, продиктувани от новата управленска концепция на „Петте революции“. 

В пряко предаване по централните телевизии президентът Николас Мадуро обясни, че става дума за нов етап на започнатата от Чавес „боливарианска революция“. Петте направления на революцията според Мадуро ще бъдат: създаване на ефективна икономика, подобряване на образованието и развитие на науката и техниката, подобряване на социалните програми, опазване на околната среда и „промяна в структурите на буржоазната държава и изграждане на народно-демократична държава“. 

Ключови думи

Коментари

Така е, когато президентът ти е шофьорче.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.