"Манчестър Сити" прекъсна серия от две поредни загуби - 3:1 като гост на "Саутхемптън" в 20-ия кръг на Висшата лига и ще посрещне Нова година на второто място и на 7 точки от лидера "Ливърпул".

А двата отбора много скоро ще имат пряк сблъсък - в четвъртък, 3 януари, от 22 часа.

"Сити" нямаше друг избор, освен да спечели днес, в противен случай достигането на "Ливърпул" щеше да се превърне в илюзия. Гостите явно започнаха мача с тази мисъл и още в 10-ата минута Давид Силва откри резултата.

В края на полувремето паднаха и останалите попадения в мача. Пиер-Емил Хьойберг изравни с красиво попадение след грешка в защитата на "небесносините" в 37-ата.

Това не смути тима на Пеп Гуардиола. В 45-ата Джеймс Уорд-Прайс си вкара автогол, а в добавеното време Серхио Агуеро реализира за 3:1. 

След почивката "Сити" пропусна да разгроми домакините, независимо че понамали темпото с мисъл за четвъртък. Рахим Стърлинг и Агуеро се разминаха с още попадения, аржентинецът удари греда.

По-рано днес "Челси" спечели с 1:0 на терена на "Кристъл Палас" с гол на Нголо Канте в началото на второто полувреме. "Бърнли" пък се справи с "Уест Хем" - 2:0.

В последният мач в лигата за 2018 г. "Манчестър Юнайтед" надделя с 4:1 срещу "Борнемут" на "Олд Трафорд" и се приближи на три точки от петия "Арсенал". Два гола реализира Пол Погба, а по един Маркъс Рашфорд и Ромелу Лукаку, който влезе на терена след почивката.

Ерик Баи от домакините получи директен червен картон в 79-ата минута, но "червените дяволи" не допуснаха срив.