"Ливърпул" показа защо е начело във Висшата лига след преполовяването на шампионата - на "Анфийлд" тимът на "Арсенал" падна като поредната жертва на лидера. "Червените" спечелиха с 5:1 в най-интересния мач от 20-ия кръг и вече са с 9 точки пред втория "Тотнъм", който падна неочаквано от "Уулвърхемптън" с 1:3 на "Уембли".

В неделя "Манчестър Сити" гостува на "Саутхемптън" и може поне да се върне на второто място при победа или равенство.

"Арсенал" поведе с попадение на Ейнсли Мейтланд-Найлс, но бързо беше приземен. Роберто Фирмино в 14-ата и 16-ата обърна резултата. "Ливърпул" продължи да доминира. До края на полувремето и другите двама от "хеви метъл" нападението на Юрген Клоп се разписаха.

Садио Мане беше точен в 32-ата, а в 45-ата Мохамед Салах от дузпа окончателно отчая опитите на гостите за някакво "завръщане в мача". Крайното 5:1 - и своя хеттрик, оформи бразилецът Фирмино в 65-ата.

Останалото в мача бе доминация на "Ливърпул", който в момента не се вижда как може да бъде спрян в Англия.

По-рано днес "Тотнъм" допусна грешка като домакин и показа, че прибързано е смятан за реален съперник на "Ливърпул" и "Манчестър Сити" за титлата, в случай, че някой е решил да го причисли там.

Хари Кейн откри зрелищно в 22-ата минута. Гостите стигнаха до пълен обрат с попадения на Уили Боли в 72-ата, Раул Хименес в 83-тата и Елдер Коща в 87-ата.

Други резултати: "Уотфорд" - "Нюкасъл" 1:1, "Лестър" - "Кардиф" 0:1, "Фулъм" - "Хъдърсфийлд" 1:0, "Брайтън" - "Евертън" 1:0.

В челото на класирането "Ливърпул" има 54 точки, "Тотнъм" е с 45, "Манчестър Сити" - 44, "Челси" и "Арсенал" по 40, "Манчестър Юнайтед" - 32, и т.н.